Ljubav i veze

Ako malo bolje razmislite – Zašto žene prave greške u ljubavi?

Napisao admin

Zašto inteligentne žene često imaju problema sa muškarcima i vezama? Da li ste se ikada prisjećale svoje prošlosti i pitale se: “O čemu sam tada mislila?” Međutim, ako malo bolje razmislite vidjećete da su znaci upozorenja bili svuda oko vas, ali ih niste primjećivale jer ste bile zadivljene onim što ste smatrale da je bila ljubav.


Par ( Foto: Cure.ba )

Zašto je tako lahko, kada je o ljubavi riječ, iznova ponavljati iste greške? Zbog emocija.

Čovjek se vodi emocijama, to je normalno za svako ljudsko biće. Nije važno šta nam razum govori ako smo emotivno vezani za neku situaciju ili osobu. Uvijek izaberemo put i donosimo odluke koje se zasnivaju na zadovoljavanju trenutnih emotivnih potreba.

To radimo u svakom aspektu života. Žalićemo se kako imamo višak kilograma i kako nam se ne sviđa ono što vidimo u ogledalu pa ćemo nakon toga pojesti parče torte.

Zatim ćemo reći da ne možemo priuštiti tašnu koja nam se toliko sviđa, a zatim ćemo otići u minus ne bili smo je kupile.

Isto se dešava i sa vezama. Ostajemo sa partnerom, ponekad i godinama, iako nismo ispunjene ni srećne. Intuicija nam govori da bježimo ali odlučujemo da ostanemo tu.

Zašto je važno slušati intuiciju?

Zato što vaše emocije rukovode vašim životom. Bez obzira koliko vam se realnost ne sviđa, naći ćete razloge i opravdanja zašto treba da se držite tog partnera. To se dešava jer vaše emocije žele da ostanete tu gde jeste.

Sigurno vam se desilo da vam se drugarica obrati za savjet i vi uvjek znate pravi odgovor za nju; međutim kada je riječ o vama samima, vi ne koristite isti pristup.

Nema veze koliko ste obrazovane, ako ne naučite da sarađujete sa logičnim dijelom mozga i donosite odluke i izbore zasnovane na onome što je najbolje za vas, nastavićete da patite u ljubavi. Vi ćete reći da ga volite, ali to nije ljubav.

Ljubav je kada se dve osobe poštuju i cijene; uživaju u zajedničkom životnom putu i čine jedno drugo srećnim.

Dakle, ako dozvolite da vam emocije diktiraju odluke, nastavićete da pravite greške…i to velike. Možete kriviti sve muškarce ovog sveta, možete se žaliti kako su veze teške, ali ako se dobro pogledate u ogledalo videćete da ste vi ta koja greši.

Ako želite da saznate šta je najbolje za vas, zamislite da je vaša prijateljica na vašem mjestu. Onda razmislite kakav biste savjet njoj dali, a zatim ga i primjenite.

Kada jednom naučite da iskontrolišete emocije i da donosite odluke koje vama idu u prilog, vidjećete da veze nisu toliko teške.

cure.ba

Komentari

komentara