Ljubav i veze

Preko ove granice nemojte dopuštati – Ove stvari ne smiju da se rade, čak ni zbog ljubavi!

Napisao admin

Jeste li spremni baš sve da uradite za ljubav? Samo ako želite da vas to pretvori u neku potpuno drugačiju drugu osobu, koja vam se možda neće ni dopasti


Ljubavni par (Foto: Cure.ba)

Svaka duža veza zahtjeva žrtve i ustupke, ali to ne znači da morate da pristanete na svaku glupost koju vam partner predloži. Donosimo nekoliko situacija u kojima je ‘ne’ jedini odgovor koji bi trebalo da date.

Želi da se tetovirate

Otkad je boja pod kožom dokaz ljubavi i predanosti? Iako može zvučati romantično, tetoviranje je mnogo veća odluka nego što se isprva čini. Ukoliko vam se ideja ne sviđa, nemojte ići pod iglu da bi dokazali svoju privrženost partneru.

Stalno plaćate zajedničke račune

Prošlo je puno vremena otkad su žene u potpunosti zavisile od muškaraca, ali to ne znači da on ne bi mogao da vas izvede u svom trošku. Ne treba da isprazni novčanik zbog vas, ali ni da zaboravi da je čašćenje ipak kavaljerski potez.

Želi čudne stvari u krevetu

Na polju seksualnosti je uvijek zabavno eksperimentisati, ali ako je odnos bude obostrano zadovoljstvo. Ako želi li nešto što niste spremni da date, odlučno mu kažite „ne”.

Želi da zaboravite svoje drugarice

U početku želite da provedete svaki trenutak zajedno, ali kako vrijeme odmiče, morate da ga uvedete i u krug svojih prijatelja. Postoji šansa da mu se neko neće svidjeti, i to treba poštovati. Ali, nikako ne dopustite da vam zamjeri ili zabranjuje druženje s osobama koje mu ne prijaju. Ko kaže da njegovi prijatelji vama ne idu na živce?

Ne da vam daljinski upravljač

Zvuči banalno, ali uopšte se ne radi o televizijskom programu. Svojatanje daljinskog upravljača može da bude način dominiranja, i ako mu prijeđe u naviku, takav partner će vas istisnuti i na drugim poljima u životu. Kompromis je najbolje rješenje.

Traži da volite njegov hobi

Pecanje? Odlično. Paintball? Može i to. Kompjuterske igre? Zašto da ne! Penjanje na stijene? Tu ćemo stati. Lijepo je što želi da vas uključi u stvari koje voli, ali niste dužni da trošite svoje vrijeme na hobije koji vas ne zanimaju. Umjesto toga, radije se fokusirajte na aktivnosti koje vas oboje privlače.

Svaki praznik morate da budete kod njegovih

Odnos s njegovom porodicom uvijek treba da bude dobar, ali insistiranje da svakog Božića budete za stolom s istim ljudima može biti naporno. Dogovorite ručak kod svojih ili mu predložite da provedete poseban dan zajedno.

Morate da odustanete od svojih prehrambenih navika

On voli vegansku ishranu, a vi ne želite da se odreknete mesa i sireva? Neka se pomiri s time. Izgled tanjira mijenjaćete zbog sebe, ne njega. Isto tako, vi poštujte njegove kulinarske odabire.

Bira vam vam odjeću

Svako ima pravo na komentar tuđih krpica, ali onog trena kad partner od vas traži potpunu zamjenu ormara, zapitajte se šta on zapravo želi od vas. Odjeća je način na koji želite da predstavite sebe svijetu u skladu sa svojim mogućnostima, i ako mu se to ne sviđa, najbolje je da se pozdravite.

telegraf

Komentari

komentara