Ljubav i veze

Opasna zona – Laži koje će svaki muškarac čuti radije nego istinu

Napisao admin

Savjetnici i stručnjaci za veze tvrde kako kvalitetne veze nisu uvijek sto posto iskrene, a neke laži muškarci će uvijek radije čuti nego istinu


Ljubavni par (Foto: Cure.ba)

Kada su u pitanju manji problemi, svima je ponekad lakše prečuti istinu i ne suočavati se sa stvarnošću. Tako su stručnjaci za veze i seksolozi napravili listu laži koje muškarci rado čuju od žena.

1. Ma naravno, večeras ćemo gledati ‘Spidermana’.

Svaka dobra veza prepuna je kompromisa. Kada partner predloži da pogledate neki akcijski film, koji vam nikako nije po ukusu, nemojte mu to dati do znanja. To je upravo jedan dobar primjer kompromisa. Pogledajte film i provedite večer zajedno, jer idući će put on vama dodati maramice kada zajedno budete gledali dramu po vašem izboru.

2. Hvala ti na večeri.

Potrudio se napraviti večeru, ali rezultat je daleko od onoga kakav bi trebao biti. Prešutite tu činjenicu i zahvalite mu se što se potrudio, jer će znati da to cijenite. Terapeutkinja Rebecca Jurgensen ističe za Shine Yahoo da stalno kritiziranje dovodi do odluke kako nema smisla potruditi se ili isprobavati nešto novo.

3. Kako sam se dobro provela!

Izlazak s prijateljicama bio je odličan i kada ste došli kući, partner vas je pitao kako ste se proveli. Ako mu mislite detaljno ispričati što ste radili, odmah se zaustavite. Njegovo je pitanje bilo pristojno i bitno mu je da ste dobro, ali uopće ga ne zanima tko je kupio nove cipele, koja je prijateljica prekinula s dečkom ili je dobila novi posao. Stoga nemojte živjeti u zabludi da je jedva čekao da dođete kući i sve mu ispričate.

4. Idemo u teretanu, to je dobro za libido

Male bijele laži idealne su za motivaciju i zaista nikome neće štetiti. Ako ste primijetili da je dragi nakupio masne naslage u području trbuha i želite mu dati do znanja da bi se trebao aktivirati, ima ljepših načina nego da mu direktno kažete kako se udebljao. Možete mu predložiti da zajedno krenete u teretanu ili na neku drugu aktivnost, jer je dobra za zdravlje, držanje, libido i uopće pozitivan osjećaj.

Foto: /
SVE IRITANTNIJE Idu li i vama na živce ove muške navike
Foto: /
VAŽNO PITANJE    O ovome morate raspraviti prije no što kažete ‘da’
Foto: /
BAŠ IH NE VOLE Muškarci ove stvari jednostavno ne podnose
Foto: /
VEĆE ŠANSE    Želite da vam bračna sreća potraje? Onda radite ovo

5. Tvoja je majka super.

Čak i ako se suprug ponekad požali na svoju majku, svaki će stručnjak izričito reći da vi nemate to pravo. Ako vas bilo što smeta, prije rješavanja problema morate naznačiti kako je njegova majka odlična žena, ali možda bi bilo dobro da joj, primjerice, kaže kako djeca ne trebaju jesti toliko slatkiša kada su kod njih na igranju. Direktan napad na nju neće vas dovesti nikamo osim do burne svađe sa suprugom.

6. Želim ovu kuću i nijednu drugu.

Iskrenost o financijama bolna je točka mnogih parova. Morate znati da su želje jedno, a stvarnost drugo. I partneru je u interesu da što lagodnije i ljepše živite, ali ako postavljate nemoguće zahtjeve, nikome ne činite uslugu. Nemojte svoje želje za ljepšim i boljim postavljati kao jedinu opciju. To zadržite za sebe i nemojte pokazati nezadovoljstvo ako se pokaže da je konačni izbor skromniji od onoga što priželjkujete.

7. Mislim da je tvoj šef sasvim u pravu.

Ovo je također rečenica koju ne smijete izgovoriti. Bez obzira na to što mislite u tom trenutku, morate biti podrška. Nakon nekog vremena ljutnja i prvi dojmovi će ga proći pa će moći realnije sagledati cijelu sliku.

8. Uh, vidjela sam fotografije bivšeg. Drago mi je da nisam završila s njim.

Naišli ste na fotografije bivšeg dečka na nekoj društvenoj mreži i dobro ste se zabavili gledajući čime se danas bavi. No nakon što ste to rekli dragom, raspoloženje mu se naglo promijenilo na gore. Zašto? Iako niste imali namjeru vraćati se u prošlost i zadovoljni ste svojom vezom, ova informacija partnera bi mogla natjerati na suprotno razmišljanje. Terapeut za odnose i veze Charles J. Orlando savjetuje da takve stvari ne spominjete, jer će se partner bojati da vam možda nije dorastao i pitati se uspoređujete li ga s drugima.

9. Seks

Ni slučajno ne smijete reći suprugu ili partneru da je seks s bivšim bio nezaboravan, jer ćete time staviti težak pečat na svoju intimu. Tammy Nelson, terapeutkinja i autorica knjige ‘The New Monogamy’, ističe kako žene najbolji seks često povezuju s vremenom kada su se prvi put zaljubile ili doživjele višestruki orgazam. Osim toga, zaboravljaju da se za dobar seks u dugim vezama treba potruditi pa jedna takva nepromišljena rečenica može donijeti jako puno problema.

10. Dečki mogu doći k nama gledati svaku tekmu.

Tu ćete, naravno, povući granicu, ali tako da on to ne osjeti. Prijatelji su muškarcima poput članova obitelji i ako budete prigovarali, svađa je neizbježna. Radije recite kako nemate ništa protiv da se pogleda tekma kod vas doma, ali na suptilan način dajte do znanja da to neće biti praksa i da očekujete stan uredan kakav je bio i prije.

tportal

Komentari

komentara