Ljubav i veze

Ovo je najčešća situacija kada muškarac ostavlja ženu!

Napisao H. H.

Najgori mogući momenat da vas neko ostavi!

Kada se udaš ili oženiš očekuješ da se ta osoba bude uz tebe u svim životnim situacijama, i u dobrim i u lošim! Ali, šta ako se razboliš? Smrtno razboliš, piše “Stil“.

Studija iz 2015. godine je otkrila nešto veoma uznemirujuće i iskreno šokantno. U ovoj studiji zaključeno je da su stope razvoda bile povišene u situacijama u kojima je žena bolesna, ali ne u situacijama u kojima se muž razboljeo. Ovo sugeriše da su muškarci bili skloniji tome da napuste svoje bolesne žene u trenucima kad su im bili najpotrebniji.

Za potrebe ove studije, istraživači su pratili živote više od pet stotina pacijenata za koje je identifikovano da imaju tumore mozga, a koji su takođe bili u braku u vrijeme dijagnoze. Odatle su praćeni parovi i oko pedeset tri posto populacije pacijenata je rastavljeno. Ovi istraživači su mogli zaključiti da je ženski rod bio podložan napuštanju od strane partnera, kada su se nalazile u ozbiljnim medicinskim stanjima.

Njihova otkrića objavljena su u časopisu Rak i mogu se opisati kao vrlo srceparajuća. Zašto se ovo dešava može da se svodi na niz razloga, ali je takođe važno napomenuti da što duže budete zajedno, veća je šansa da će vaš brak potrajati u ovakvoj situaciji. Jedan od razloga za to može biti da žene izgleda pružaju mnogo više podrške u svojim odnosima nego muškarci.

Kada se stvari promjene, izgleda da su mnogo spremniji da odu. Žene koje više podržavaju i brinu se o svom partneru, češće ostaju uz njega i u najgorim situacijama. Ova tema, generalno, je teška za shvatanje i ima puno pitanja koja će ostati bez odgovora. Međutim, kada je u pitanju dijagnoza neke ozbiljne bolesti, bez obzira da li ste muškarac ili žena, ne bi trebalo da brinete da li će osoba koju najviše volite ostati u blizini. Jedna od najvažnijih stvari koje treba zapamtiti kada je vaš partner bolestan je da ste mu preko potrebni!

Napuštanje broda koji tone i pokušaj da se krene dalje u teškim situacijama nije put kojim treba ići. Možete da uspostavite sistem podrške koji će pomoći vama i vašem partneru kroz težak period.

Ne, nećete biti prisiljeni da ostanete, ali ako volite osobu, ne dozvolite im da prođu kroz takve stvari same!

Komentari

komentara