Ljubav i veze

Vatreno zračni ljubavni parovi – Koji horoskopski znaci ne mogu jedni bez drugih?

Napisao admin

Vatra bez zraka ne može, a tako ni ovi znakovi ne mogu jedni bez drugih…


Horoskop (Foto: Cure.ba)

Privlačne sile između žena i muškaraca nije lako objasniti. Amorova strijela svoje nedužne žrtve pogađa u srce po hirovitoj želji i nestašnom raspoloženju boga ljubavi. Nema tu razuma, a čini se ni pravila, jer život spaja neobične parove. Ako pogledamo očima zvijezda, ipak ćemo otkriti zvjezdane energije koje se združuju ili odbijaju poput prirodnih sila vatre i vode, zraka i zemlje.

U očima zvijezda ne postoje žene i muškarci, postoje samo bića koja se pokušavaju ostvariti. Planete u natalnoj karti simboliziraju energije koje su djelovale u trenutku našeg rođenja. Na simboličnoj visini te su energije utisnute u samu srž bića i prate nas cijelog života. One su dar koji moramo prihvatiti i možemo razvijati. Neke od njih izražavamo bez napora, a neke tokom života tek trebamo prepoznati i naučiti kako ih najbolje iskoristiti. Na svojem razvojnom putu susrećemo druge ljude i naše se energije miješaju. Katkad se odlično nadopunjuju, katkad se snažno privlače, a katkad odbijaju.

Astrologija ima metode kojima uspoređuje energije dviju osoba i opisuje vrstu njihovog odnosa. Kada kažemo za sebe da smo, recimo, Bik, onda ističemo astrološki znak u kojem je bilo Sunce na dan našeg rođenja. Sunce se smatra simbolom središnje životne energije koja prožima cijelu osobnost. Ona je poput pogonskog goriva koje trošimo da bismo ostvarili svoju najvažniju životnu potrebu. A što nam to najviše treba da bismo se osjećali sigurnima i sretnima? Na to pitanje astrologija odgovara pomoću energije Mjeseca i znaka u kojem se on nalazi u natalnoj karti. Naravno da svi trebamo hranu, sigurnost i ljubav. Međutim, neki od nas više od drugih trebaju, na primjer, priznanje i pohvalu, neki trebaju osjećaj kontrole i moći, a neki materijalnu sigurnost. Svjesno ili ne, poželjet ćemo zadovoljiti tu najvažniju potrebu. Ona nas pokreće na djelovanje, ona određuje naše ponašanje.

Katkad je teško uskladiti i vlastite energije, a kamoli uskladiti se s partnerom. Međutim, to je naš životni zadatak, naš razvojni put. Kad sretnemo partnera koji svojom energijom može ispuniti naše potrebe i želje, imali smo sreće da pronađemo osobu s kojom činimo savršeni par. Partner svojim osobinama utječe i na naš identitet. U partneru možemo dobiti podršku, ljubav, razumijevanje, potvrdu.

Odabir partnera odražava naš sistem vrijednosti ili naše strahove. Kad štitimo svoju emotivnu ranjivost, usvajamo odbrambeni način ponašanja. Katkad partner neće ispunjavati onu najvažniju potrebu, nego će učvrstiti naše odbrambene zidove. Mogući primjer takve veze je duboko narušen osjećaj vlastite vrijednosti koji se štiti velikom količinom partnerovog novca.

Prožimanje energija lakše je zamisliti pomoću elemenata – vode, vatre, zemlje i zraka. Po svojoj naravi i dinamici vatra se najbolje slaže sa zrakom, a zemlja s vodom. Vaš astrološki znak, drugim riječima znak u kojem se nalazi vaše Sunce, važan je ali ne i presudan kad se upoređujete s partnerom. Sastavljeni smo od slojevitih i raznolikih energija. Ipak, većina nas prepoznaje u sebi tu važnu Sunčevu energiju, pa će se zabaviti ovom elementarnom analizom ljubavnih parova.

Vatra i zrak: vrtlog strasti i mašte

Ovan, Lav i Strijelac odličnog će partnera za trajnu ljubavnu vezu pronaći u Blizancima, Vagi i Vodenjaku. Vatra ne može gorjeti bez kisika, zračni partner svojim idejama i ličnošću raspaljuje vizije, planove i žar srca svojeg vatrenog partnera. Naizgled hladni zračni znakovi žive u svijetu razuma i intelektualnih ideja. Uz vatrenog partnera, njegovu spontanost i hrabrost, opustit će se. Životnim iskustvima otvorit će svoje srce, a ne samo um. Vatreni znakovi vole dobiti potvrdu svoje vrijednosti, a zračni znakovi uvijek će pronaći prave riječi kojima će pohvaliti i motivirati vatru.

Kombinacija tih energija vrlo je dinamična, pokretljiva, znatiželjna i puna planova. Odlično motiviraju jedno drugo na osvajanje života. Ponekad im manjka praktičnosti, ali im nikad ne manjka prijatelja, putovanja, ideja i životne radosti. Ovi su parovi poput vrtloga strasti i mašte, uvijek puni novosti. Nikad im nije dosadno, a problemi nastaju tek ako jedan od njih posustane.

cosmopolitan.hr

Komentari

komentara