Ljubav i veze

Prijateljski osjećaji – Kako da znate da se on ne loži na vas

Napisao admin

Previše je tekstova koji vam objašnjavaju kako da znate da li se nekome dopadate. Ono što niste znale je kako da kažete da se nekome baš, baš ne sviđate.


Prijatelji (Foto: Cure.ba)

Pogledajte nekoliko naznaka koje bi mogle da pokažu da on baš i nije zagrijan za vas.

Ne mota se oko vas

Ovo je vjerovatno najočigledniji dokaz da se nekome ne sviđate. Kada mu se dopadate, muškarac jednostavno mora da se približava ženi na različite načine, on je zadirkuje, nervira, zasmijava, ali stalno je u njenoj blizini. Ako mu se djevojka dopada, muškarac će naći bezbroj razloga da se mota oko nje. Možda niste odmah primijetile, ali ako izbjegava vaše društvo, definitvno ne želi da bude sa vama.

Pokazuje ti negativne znake govorom tijela

Ako izbjegava kontakt očima, okreće tijelo na drugu stranu, a ne prema tebi, ne trudi se da održi konverzaciju i generalno drži određenu distancu od tebe, prihvati da mu se ne sviđaš.

Djeluje kao da za tebe nema vremena

Momak koji je stalno pretrpan obavezama i nikad nema vremena da se vidi sa tobom, ne trudi se dovoljno da bi ti posvetio minimum pažnje. Ne sviđaš mu se, produži dalje.

Ne želi da razgovara sa tobom

Poruka ne može da bude jasnija. Ako ga ne zanimaš, neće ga zanimati ni šta ti imaš da kažeš. Djevojke to uglavnom pripisuju stidljivosti momaka, ali većina njih će naći način da prebrodi svoju stidljivost ako mu se zaista dopadate. Pogledajte da li kada sa njim razgovarate stalno traži način da prekine razgovor, ako je tako – ne sviđate mu se.

Razgovara sa tobom kao sa svojim drugarima

Ovo je lako primijetiti. Najvjerovatnije mu se ne sviđate ako sve vrijeme razgovara sa vama kao sa jednim od svojih drugara. Kada mu se dopadaš, on se ponaša malo drugačije nego sa ostalima – koristi drugi ton glasa, ponekad drugačije izraze… Prijateljski ton je ok, ali ako se prema tebi uvijek ophodi kao prema ortaku, onda mu se zaista ne sviđaš.

Nije mu problem da sa tobom priča o djevojkama koje mu se sviđaju

Da mu se sviđaš, ne bi ti pričao o drugim djevojkama. U redu je da ponekad spomene neku djevojku, ali ako to radi redovno i prepričava ti sve detalje, onda to možeš da protumačiš kao očigledan znak da mu se ne dopadaš.

Čini ti se da flertuje sa tobom, ali i sa svima ostalima

Ako ti izgleda kao da flertuje sa tobom, obrati pažnju na njegovo ponašanje prema ostalim djevojkama. Izgleda da i sa njima flertuje? Možda je samo od onih koji zavode sve redom, u tom slučaju, ti ga mnogo ne zanimaš.

Prijateljski je nastrojen i prema tebi, ali i prema drugima

Još jedan razlog da obratiš pažnju na njegovo ponašanje. Možda ti izgleda kao da se prema tebi ponaša naročito prijateljski, ali ako primijetiš da je takav sa svima, ne sviđaš mu se. On je samo jedan od onih ljudi koji vole da se druže sa svima.

Krije svoja osjećanja

Iako se ovo najčešće otkriva u vezama, može da se otkrije i ranije. Ako se već neko vrijeme viđate, a njemu je teško da razgovara o svojim osjećanjima ili ih krije kao zmija noge, to je znak da nije zainteresovan za tebe.

24sata.rs

Komentari

komentara