Ljubav i veze

“Zašto sam izgubio interes za svoju suprugu: Činila je 5 stvari koje bi lako odbile svakoga”

Napisao H. H.

Razvedeni muškarac je javno podijelio svoju priču u kojoj objašnjava kako ga je supruga odbila od sebe i koje su najčešće greške koje žene čine i dovode do razvoda.

1. Smatrate da je muškarac odgovoran za vašu sreću: Žene znaju reći: “Moraš razmišljati o tome šta me čini srećnom i učiniti to!” Ali to nije tačno. Vi ste odgovorni za svoju sreću, a to što ste svo vrijeme zavisni od muža za vašu sreću samo će vršiti neupadljiv pritisak na njega i on će se polako povlačiti.

Naravno čovjek voli usrećiti svoju ženu ali on je ne može otjerati da se osjeća na jedan način ili drugi.

2. Više se ne brinete kako izgledate: Starost, beba, stil života, odgovornost, stres – sve se mijenja u načinu na koji izgledate i zbog toga se najviše žena zapusti i ne želi poraditi na sebi čak i kad ima vremena za to.

Zapitajte se koliko bi vi izdržale u braku pored neobrijanog, smrdljivog čovjeka, koji se zapusti i baš ga briga što izgleda kao svinja pred vašim prijateljicama. Ne dugo zar ne? Briga o vašem domu i porodici je veliki, veliki posao, ali u procesu se nemojte zanemariti.

Gledajte pozitivno na stvari, osjećajte se dobro i dogodiće se dobre stvari

3. Kad razgovarate, više je cvrkutanja i manje razgovora: Subota je uveče. Djeca spavaju. Odlučite se opustiti i prisjetiti romantičnih trenutaka. Nađite vremena za razgovor. U suprotnom vaš suprug će izgubiti interesovanje za vas i polako će vas rastrgati u temelju vašeg braka.

Vaš partner se mora radovati razgovoru s vama i to ne bi trebalo biti dosadno.

4. Nikad ne cijeniš ništa što radi: Svi ljudi čeznu za poštovanjem s vremena na vrijeme. Dok su žene glasnije i mogu same tražiti komplimente, muškarci nisu toliko otvoreni svojim emocijama.

Nedostatak izražavanja ne znači nedostatak emocija. Morate stalno cijeniti sitnice koje radi vaš suprug . Hvala mu što vam je olakšao život na male načine. Pošaljite mu nekoliko poruka zahvalnosti tu i tamo. Cjenite ga što je tu zbog vas.

5. Stalno ga optužujete da gleda druge i da vas vara: Ljubomora u vezi je ok, ali uhođenje i proganjanje su alarm za puno veći problem. Ako ste jedna od onih žena koje misle stalno da vaš suprug traži drugu pored vas bez osnovane sumnje vi imate probleme sa povjerenjem i na tome bi trebali poraditi pod hitno, prenosi “Pult24“.

Komentari

komentara