Ljubav i veze

Isprobajte ove antistresne tehnike – Je li stres kriv zato što smo još singl?

Napisao admin

Isprobajte neku od ove tri antistresne tehnike da ga pobijedite!


Stres (foto: cure.ba)

Kao što je davno rekla naša omiljena Carrie Bradshaw, jako je teško imati odličnu karijeru i pravu ljubav u svom životu. Kada vam je jedan životni segment savršen (npr. rasturate na poslu), ostalo polako izmiče kontroli, odnosno vi gubite kontrolu nad ostalim. Čak je i znanstveno dokazano da žene koje imaju uspješne karijere i stresne poslove imaju manju vjerojatnost za pronalazak svoga Face! Užas, slažemo se s vama.

Kada je postalo loše biti uspješna na poslu? Ni mi ne znamo odgovor, ali očito da ona poslovica something has gotta give ipak drži vodu. Ali ne očajavajte. Evo nekoliko zanimljivih informacija koje vam mogu pomoći kod balansiranja karijere i ljubavnog života, odnosno utjecaju vaše karijere/posla na vaš ljubavni život!

Istraživanja pokazuju da žene koje su navikle raditi prekovremeno i koje stalno provode vrijeme u uredu umjesto na after work partyju, zbog izloženosti stresu mogu izgledati ružno! Da, stres na poslu čini vas ružnijima! I nas je ova informacija zatekla nespremene…

Glavni krivac za ovo su naravno hormoni, odnosno jedan od tih čuda – kortizol! To je hormon koji se aktivira kada smo izloženi stresnim situacijama, kada smo nervozni ili bezvoljni. Utječe nanaše raspoloženje i čini ga lošijim iz sekunde u sekundu. Zahvaljujući ovom nesretniku, kortizolu, frajerima smo manje privlačne. I tako naš mit o tome da smo kao seksi, uspješne, poslovne žene frajerima više seksi, pada u vodu!

Istraživanje preovedeno u Finskoj, na Sveučilištu u Turku, dovelo je do zanimljivih zaključaka. Deset muškaraca ocjenjivalo je ljepotu deset žena na slikama na kojima im se vidjelo samo lice. One žene koje su bile izložene stresu na poslu ili u uredu dobile su najniže ocjene! Iako, muškarci koji su ocjenjivali nisu znali kojim se poslom koja žena bavi i koliko je koja od njih pod stresom!

Stres vas sustiže? Isprobajte neku od ove tri anti-stres tehnike da ga pobijedite!

Prevelika koncentracija kortizola u našem organizmu, može imati loš utjecaj na naš imunološki sustav i metabolizam. Dodatan je problem što se povećana razina ovog hormona odražava i na našem licu, odnosno izrazu našega lica.

„Poznato je da je stres tihi ubojica i uzročnik nekih od najtežih oboljenja poput raka i tome slično. Nova je informacija da je stres povezan i s našim fizičkim izgledom i činjenica je da što smo manje izloženi tom čudovištu izgledamo bolje i zračimo“, kaže dr. Markuss Rantala.

Iako ste sada ljuti i vjerojatno pomalo ogorčeni na muškarce koji ne cijene vaš rad i trud već vas otpisuju jer niste u punom sjaju od jutra do mraka, dobra je vijest da ova čarolija vrijedi i za njih!

Zato ne očajavajte, pokušajte se uvijek smiješiti, ne nervirajte se, duboko dišite i fokusirajte se na sebe. Budite zadovvoljne same sobom i nosite se sa stresnim ili nestresenim situacijama onako kao vi to želite. Mi vam samo možemo preporučiti satove yoge, pilatesa ili nama najdraže – aromatične snti-stres masaže.

cosmopolitan.hr

Komentari

komentara