Ljubav i veze

Orgazam je jedan od najvažnijih ugodnih osjećaja za žene – Mitovi o ženskom orgazmu

Napisao admin

Dok se seksaju, žene željno ičekuju te sekunde zadovoljstva. Međutim, vjeruje se da svim ženama nije u cilju samo postići orgazam. Predigra, odnos i romantika je ono za čim žene žude u krevetu. Osim toga, postoje mnogi drugi mitovi o ženskom orgazmu.


Seks (Foto: Cure.ba)

Pa, pogledajmo ih…

Žene ne moraju nužno postići orgazam.

Ovo je mit koji je  prihvaćen od strane muškaraca. Pa, nije potrebno doći do orgazma svaki put kada imate spolni odnos. To je samo način da dobijete više zadovoljstva. Seks također zadovoljava ženu. Dakle, može se desiti da žene nekada, baš kao i muškarci ne postignu orgazam.  

 

Samo G – tačka radi. 

Ko kaže da samo uz pomoć G – tačke žene postiže orgazam? Osim postizanja vaginalnog orgazma, postoji i klitorisni, koji neke žene više preferiraju. 

 

Kondom utiče na orgazam. 

Ne postoji veza između kondoma i orgazma. Često muškarci kažu kako kondomi smanjuju osjetljivost spolnog organa, ali, to je vrlo važna kontracepcijska metoda koju trebate uzeti u obzir dok vodite ljubav. Orgazam ovisi o stimulaciji i raspoloženju, a ne o kondomima! Štoviše, prsti rade čuda!

 

Ženama treba više vremena da postignu orgazam. 

Pa, i muškarcima i ženama treba vremena da postignu orgazma. To sve ovisi o raspoloženju i seksualnom nagonu. Ako je stimulacija pravilno učinjena, žena može doći do orgazma u roku od nekoliko minuta.

 

Veličina ne utiče na orgazam. 

Muškarci i žene vjeruju kako je veličina penisa veoma bitna. Međutim, mit je da veličina utiče na ženin orgazam. Istina je da, veličina nije bitna. Način stimuliranja dovodi ženu do orgazma. 

 

Muškarci nisu stručnjaci. 

Ko ovo kaže? Muškarac može biti stručnjak samo ako mu vi pokažete klitoris ili G tačku. Prema tome, slobodno ga vodite do vaše tačke zadovoljstva!

ljepota.ba

Komentari

komentara