Ljubav i veze

Hrabro nastavite dalje – Niste više u vezi?

Napisao admin

Raskid vam, čak i ako ste trenutno nesrećni zbog toga što se desilo, može donijeti i mnogo toga dobrog…


djevojka (foto:cure.ba)

Ako ste nedavno raskinuli vezu, vjerovatno se i dalje osjećate kao da jedan dio vas nedostaje. Usamljeni ste, tužni i pitate se kako ćete dalje sami… Ipak, raskid vam, čak i ako ste nesrećni zbog toga što se desilo, može donijeti i mnogo toga dobrog. Najvažnije od svega je da se, za početak, pomirite sa situacijom u kojoj ste, jer je to prvi korak ka “ozdravljenju”.

Kad napravite taj prvi korak, hrabro nastavite dalje. Evo čitavog niza dobrih stvari koje mogu da proizađu iz tog u osnovi bolnog iskustva, samo ako svijet posmatrate iz odgovarajuće perspektive:

Sad ste sami sebi na prvom mjestu! Na raspolaganju vam je toliko novih i zanimljivih stvari koje možete da radite, da uskoro nećete imati vremena da tugujete.

Kad “odbolujte”, bićete snažniji kao ličnost jer će iza vas biti još jedno iskustvo koje ste uspjeli da prevaziđete sopstvenim snagama. Ako to iskoristite na pravi način, bićete bolja osoba nego ranije.

Moraćete da se postarate da usrećujete sami sebe, umjesto da se oslanjate na partnera, a kada uspijete u tome, imaćete dobar razlog da budete ponosni na sebe.

Imaćete vremena da razmislite šta želite u životu, ali i šta očekujete od svojih budućih veza, čime povećavate šansu da se sljedeći put stvarno zaljubite u nekoga “za cio život”. 

Ako date sebi dovoljno vremena, sagledaćete gdje ste griješili, ali i kakva su vaša očekivanja od partnera, a onda ćete, kad uđete u novu vezu, moći da gradite odnos kakav zaista želite da imate sa nekim koga volite.

Posmatrajte to što vam se dogodilo kao zdrav, novi početak koji će vam donijeti nešto bolje… proljeće samo što nije, uživajte u novoj energiji i iskoristite vrijeme koje je pred vama da spoznate ko ste i šta zaista želite. I ne zaboravite da samoća i usamljenost nisu, i nikada ne mogu biti isto.

Mondo

Komentari

komentara