Ljubav i veze

Prelijepa Lejla otvoreno o životu s Tarikom Filipovićem: Zbog njega sam zavoljela čak i Zenicu!

Napisao H. H.

Zadovoljnoj, sretnoj i ispunjenoj ženi sve se vidi na licu i očima. Nema tog tretmana, a ni kreme koja se može mjeriti s tim, tvrdi lejla Filipović

Lejla Filipović, bivša miss Hrvatske i supruga poznatog glumca i tv voditelja Tarika Filipovića, prvi put govorila je za bh. magazin Azra o najljepšim godinama svog djetinjstva, odrastanju s majkom i sestrama, svom Dubrovniku, braku…, te otkrila i u kom pravcu bi u narednom periodu voljela razvijati svoju poslovnu karijeru.

Porodica i odgoj sinova, 14-godišnjeg Dine i desetogodišnjeg Armana, uvijek su bili Lejlin prioritet. U krugu najmilijih radovala se svim uspješnicama svoje porodice, ali iza sebe ostavila i nemili događaj u vezi sa spremačicom koja im je, u vrijeme dok je radila u njihovom domu, otuđila najljepše uspomene koje, kako nam kaže, nikakvi novci više ne mogu nadoknaditi.

Stoga i na pitanje u kojoj ulozi najviše pronalazi sebe – supruga, majka, poslovna žena – Lejla odgovara:

– Definitivno majka! Ne može se ništa mjeriti s tim da nisam propustila nijedan djelić njihovog odrastanja. Prvi zubić, korak, prvu riječ i sve druge razne faze. S druge strane, moram staviti i ulogu supruge, jer ne bi bilo fer prema mom Tariku. Kad od nekoga dobijate svakodnevno toliko ljubavi i pažnje, kad nekome ništa nije teško učiniti za vas, kad u jednoj osobi imate ljubav vašeg života, prijatelja, oslonac…, mislim da s ponosom mogu reći da sam u ulozi njegove supruge itekako pronašla sebe.

 

lejla i tarik filipovic

O životu s Tarikom i skladnom bračnom odnosu kaže:
– Mi smo se jednostavno “našli”. Lagala bih kad bi rekla da je uvijek idealno, ali trudimo se da što više bude takvih idealnih dana. Mnogo ljubavi, razumijevanja i poštovanja je nešto čega se nastojimo pridržavati. I naravno kompromis, sveta riječ!

Ne krije i da je samo zbog supruga zavoljela Zenicu, u koju dolaze svakog ljeta:

– Tarik toliko voli svoj rodni grad da sam kroz njegove priče, rodbinu, prijatelje jako zavoljela Zenicu. Imamo naše rituale, omiljena mjesta i zajedničke prijatelje, a Tarikovi mama i tata nas jako maze i paze. Naši dječaci imaju mnogo rođaka, pa i oni uživaju.

 

A na pitanje šta je potrebno za sreću jedne žene, kratko odgovara:

– Zadovoljnoj, sretnoj i ispunjenoj ženi sve se vidi na licu i očima. Nema tog tretmana, a ni kreme koja se može mjeriti s tim!

Komentari

komentara