Ljubav i veze

Dan zaljubljenih – Devet od deset žena za Valentinovo bi radije nekakav znak pažnje nego luksuzne poklone

Napisao admin

Muškarci su možda na mukama šta da kupe boljim polovinama za Dan zaljubljenih, ali mnoge žene su zadovoljne i malim znacima pažnje…


Valentinovo (foto:cure.ba)

Prema jednoj studiji devet od deset žena za Dan zaljubljenih bi radije nekakav znak pažnje nego luksuzne poklone poput skupocjenog nakita. I dok muškarci kreću u potragu za seksi donjim vešom ili skupim komadom nakita, žene će oduševiti rukom napisana pjesma ili romantično veče i fizička bliskost. 

Istraživanje je pokazalo da četvrtina anketiranih žena od dragog priželjkuje ljubavnu pjesmu, a osam posto traži samo malo strasti.  

Međutim, rezultati ankete British Heart Foundationa kažu da četvrtina žena priželjkuje i nešto skuplje poklone za Dan zaljubljenih, posebno neko putovanje.  

“Anketa pokazuje da muškarci ipak ne treba da potroše puno novca na sutrašnji dan da bi žene bile zadovoljne”, rekao je za Daily Mail Mike Taylor, direktor British Heart Foundationa. Dodaje da bi mnogim ženama Dan zaljubljenih uljepšao i samo nježan fizički kontakt kao iskren izraz ljubavi.   

Među omiljenim znakovima pažnje nalazi se i romantična večera. Jedna od deset anketiranih žena smatra vrlo romantičnim kada muškarac za njih pripremi večeru kod kuće, a isti broj ipak bi komad skupog nakita ili zajednički dan u šopingu.  

Oko 9 posto muškaraca pak vjeruje da je najbolji poklon za ovaj dan seksi donji veš, a s time se slaže samo jedan posto žena. Zanimljivo je i kako pet posto žena romantičnim smatra ako muškarac na taj dan preuzme njene obaveze u kući, a dva posto misli da bi bilo simpatično ako bi se njihovi partneri na Dan zaljubljenih odrekli gledanja utakmica na televiziji, prenosi Tportal.

cure.ba

Komentari

komentara