Ljubav i veze

Postoje mali znaci govora tijela – Kako prepoznati loše muškarce

Napisao admin

Može biti veoma teško pročitati muškarca kada tek započnete vezu s njim. Međutim, postoje mali znaci govora tijela koji vam mogu pomoći da otkrijete da li je neki muškarac loš.


Par (Foto: Cure.ba)

On možda voli da vara ako…

…te ne gleda u oči. Muškarci koji su, po svojoj prirodi, preljubnici često pokazuju znakove prevare, kao što su odbijanje da te gleda u oči, osmjehivanje drugim ženama dok ti pričaš ili ako je nejasan u detaljima.

Možda je nesiguran ako…

…te stalno dodiruje. Muškarci koji nisu zadovoljni sobom mogu biti naporni, a dodirivanje tvojih ruku, ramena ili leđa je podsvjesni signal da pokušava da te “zgrabi”.

On možda voli da kontroliše ako…

…je u tvom ličnom prostoru nepozvan. Muškarci koji vole kontrolu imaju tendenciju da budu glasni i prave velike pokrete tijelom da bi ukazali da oni vode glavnu riječ (bar u svojim glavama).

 Možda je sebičan ako…

…hoda ispred tebe. Momci koji to rade podsvjesno sugerišu da očekuju da držiš korak s njima. Ne šetate skupa? Obrati pažnju na znakove samodopadljivosti, kao što su često popravljanje kose ili ako krišom gleda svoj odraz u ogledalu iza šanka. Takođe, čuvaj se muškaraca koji često ponavljaju “Ja” – to je znak da je on broj 1 na njegovoj listi prioriteta.

 On je možda tip ljubomornog muškarca ako…

…puno zuri u tebe. Sretanje pogledom je jedna stvar, ali posesivni muškarci će uspostaviti kontakt očima koji je malo previše intenzivan. Ovo je znak da podsvjesno osjeća kao da mu pripadaš.

 

cure.ba

Komentari

komentara