Ljubav i veze

DEČKI, PAZITE SE! – Žene lahko prepoznaju preljubnike

Napisao admin

Žene su u stanju prepoznati muškarca koji vara samo ga gledajući, otkrila je najnovija australska studija. Pripadnice ljepšeg spola s lakoćom donose procjenu koliko je muškarac lud za suknjama na temelju toga kako muževno izgleda., piše Večernji list.


Preljub (Foto: Cure.ba)

– Za muške pojedince na osnovi fizičkog izgleda moguće je procijeniti da je veća vjerojatnost da će biti nevjerni – smatra Gillian Rhodes sa univerziteta u Perthu.

Evolucijski psiholozi sugeriraju da je jednostavno više važno za žene da odabiru vjernije muškarce. 

U istraživanju su sudjelovala 34 muškarca i 34 žene kojima su pokazane fotografije 189 lica u boji. Njihov je zadatak bio da procjene njihovu vjernost, a odgovori su uspoređeni s osnovnim podacima koje su osobe sa slike otkrile o sebi. Žene su mnogo bolje od muškaraca, samo na osnovi crta lica, procijenili nečiju sposobnost da bude vjeran ili ne.

– Pružamo prvi dokaz da procjena vjernosti, koja se temelji samo na izgledu lica, sadrži zrno istine. Ljudima će ova metoda pomoći da lakše procijene kvalitetu potencijalnih partnera o kojima imaju minimalno (ponašajnih) informacija – zaključili su naučnici, prenosi Medical Daily.

cure.ba

Komentari

komentara