Ljubav i veze

Prevara – Razlozi zbog kojih se žene odluče na nevjerstvo

Napisao admin

Prevara najčešće dovodi do razlaza među partnerima. Da biste izbjegli ovu situaciju postoje pravila i razlozi zbog kojih se žene odluče na nevjerstvo.


prevara (foto:cure.ba)

NEDOSTATAK PAŽNJE 

Ovo je najčešći razlog ženske prevare. Ako žena osjeti da joj partner ne poklanja dovoljno pažnje ženi će prijati lijepa riječ ili gest drugog muškarca, što u mnogim situacijama vodi i do naručja i srca žene. 

Rješenje: Ovakva situacija može da se spriječi. Vrlo je važno osobi koju volite da barem jednom dnevno poklonite malo pažnje i lijepu riječ kako bi osjetila da je voljena. 

MANJAK KOMUNIKACIJE 

Ženama je komunikacija vrlo važna i na osnovu nje mogu da odrede da li je njihova veza stabilna ili ne. Ako žena osjeti da je partner ignoriše i da nema nikakve potrebe da dijeli iskustva, stavove ili novonastale situacije, žena će svjesno ili nesvjesno takvu vrstu povjerenja postepeno pronaći na nekom drugom mjestu. 

Rješenje: Ako vaš partner ne voli duge razgovore iskoristite vrijeme uz večeru ili prije spavanja pa prokomentarišite današnji dan. To je najmanje što možete da učinite. 

ZAPUŠTEN MUŠKARAC 

Nema ništa gore od zapuštenog muškarca. Fizička privlačnost bez obzira na godine provedene s partnerom još uvijek igra veliku ulogu, a posebno kada je riječ o higijeni. 

Rješenje: S vremena na vrijeme čovjek bi trebalo da se sredi, namiriše i obuče lijepu odjeću. 

SEKSUALNI ŽIVOT 

Iako ovo ženama nije najčešći razlog prevare, ne znači da im zadovoljstvo u krevetu nije važno. Redovan seks i pažljiv i obziran partner san je svake žene. 

Rješenje: Barem jednom mjesečno vodite ljubav romantično i dugo. 

OSVETA 

Istraživanja su pokazala da su žene u tridesetim u svom seksualnom vrhuncu pa je upravo ovo period kada žene najviše varaju. Povrijeđena i prevarena žena spremna je na osvetu, odnosno na prevaru. 

Rješenje: Najčešći razlog osvete je odgovor na partnerovu preljubu što nikako ne vodi do sretnog završetka.

cure.ba

Komentari

komentara