Ljubav i veze

I njegova osjećanja su bitna – Kako da navedete svog muža da vam se otvori kad osjetite da se povukao u sebe

Napisao admin

Ponekad osjećamo da je došlo da prekida u komunikaciji i teško nam je da razumijemo zbog čega se to dešava. Evo kako da navedete svog muža da vam se otvori kada osjetite da je počeo da se povlači u sebe.


par (foto:cure.ba)

I njegova osjećanja su bitna 

On će se zatvoriti ako ne osjeća da vam je bitan, ili da su vam vaši planovi bitniji od njegovih. Osim toga, tu je i problem u komunikaciji: muškarci ispoljavaju emocije kroz radnje, a žene kroz govor. Pokušajte da kažete nešto kao: “Meni je stalo do tvojih osjećanja, možeš li da mi pomogneš da ih razumijem?”  

Recite mu direktno šta želite  

Kada žele nešto, žene ponekad zaobilaze oko teme i pokušavaju da navedu muškarca da sam shvati. To se pretvara u konflikt, jer ona ne dobija to što želi, a muškarac osjeća kao da nije u stanju da uradi ništa kako treba. Muškarci se zatvaraju kada osjete da žena nije u potpunosti iskrena.  

Unesite malo romantike  

Mnogi muškarci se osjećaju kao da su oni jedini od kojih se nešto očekuje u vezi, a da ne dobijaju ništa zauzvrat. Kada osjetite da se povlači, kažite: “Dušo, osjećam se malo isključeno iz tvog života. Kako to da nismo bliski sada?” Saslušajte njegove želje, to će ga navesti da vam otvori svoje srce.  

Malo hvale čini čuda  

Muškarac osjeća vašu ljubav kada zna da ste ponosni što vam je muž. Pohvalite ga kada nešto uradi kako treba, dajte mu kompliment kada lijepo izgleda, i sami znate da lijepa riječ i gvozdena vrata otvara.  

Ohrabrite ga da bude ono što jeste  

Lijepo je kada muškarac može da bude 100 posto ono što jeste pred svojom ženom, da bude potpuno ranjiv i da joj sve pokaže. Ako osjeti da ga osuđujete, zatvoriće se.

cure.ba

Komentari

komentara