Ljubav i veze

Otkrivamo – Teme za razgovor koje će uništiti romansu

Napisao admin

Uživate u vezi i sa svojim dragim možete pričati o svemu, ali neke teme biste, ipak, trebali izbjegavati. Kako biste sačuvali „mir u kući“, romansu, ali se i nastavili dobro slagati, izbjegavajte teme koje je dr.Diana Kirschner, autorica knjige Love In 90 Days, označila kao minska polja.


Par (Foto: Cure.ba)

Šta zaista mislite o njegovim roditeljima – Vjerovatno vam je jasno zašto biste ovu temu trebali izbjegavati. On je svjestan mana njegove majke, ali branit će je čak i onda kada vi ukazujete na očito.

 

Zašto ste se u kupatilu zadržali 15 minuta? –Svi imamo biološke potrebe, ali to ne znači da o njima trebamo otvoreno govoriti. Raspravljanje o tome šta se dogodilo u kupatilu najbrže će uništiti romantiku.

 

Koji vam se poznati muškarac sviđa – On zna da ne možete biti ravnodušni kada ugledate Brada Pitta, ali ako otvoreno govorite o tome koliko vam se sviđa, samo ćete učiniti da se vaš dragi osjeća lioše i bude ljubomoran.

 

Koliko vremena vam je potrebno da se spremite za izlazak – Tajnovitost nikada ne biste trebali izgubiti. Stoga, ne govorite o tome koliko vremena trošite na dotjerivanje. Pustite da se fokusira na krajnji ishod, a ne na trud koji vam je bio potreban da do njega dođete.

 

Bubuljice – Vjerovatno ni vaš dragi nije imun na bubuljice, ali to ne znači da o njima trebate otvoreno govoriti. Najbolje je da ne spominjete ogromnu bubuljicu koja je preko noći izrasla na vašem čelu, jer on neće znati kako odreagovati, a vi ćete se na kraju osjećati čudno.

 

Da li ste se udebljali – Od pitanja o debljini njemu će se dići kosa na glavi. Vaš dragi jednostavno ne zna kako odgovoriti na ovo pitanje, jer se ženama uglavnom nijedan odgovor ne sviđa. Stoga, ne spominjite debljinu i budite samouvjereni, jer samouvjerenost je seksi.

 

Menstruacija – Uredu je da mu kažete kada dobijete menstruaciju, ali druge detalje on jednostavno ne treba znati. Suzdržite se i poštedite ga informacija o nadutosti, bolovima i grčevima, te brojnim drugim simptomima ciklusa.

cure.ba

Komentari

komentara