Ljubav i veze

Slijepi par slavi sedmu godišnjicu braka započetog u staračkom domu: Bila je dovoljna samo jedna rečenica da počne velika ljubav: “Dobrodošla, gospođo Kaniye”

Napisao H. H.

Da ljubav ne poznaje mjesto, vrijeme ni granice dokaz je slijepi par Kaniye (66) i Ibrahim Yenturk (72) koji svoju veliku ljubav proživljavaju u staračkom domu u Turskoj.

Upoznali su se u staračkom domu u mjestu Corlu u turskom Tekirdagi. S obzirom na to da se ne mogu vidjeti, ljubav se rodila iz komunikacije. Pričajući saznali su sve jedno o drugom i postali primjer iskrene ljubavi

Ove godine slave i sedmu godišnjicu braka. Sretno “ljubavno gnijezdo” formirali su u staračkom domu. O prvim danima ljubavi koja ne poznaje granice govorili su za Anadoliju.

Kaniye je vid izgubila još u djetinjstvu. Godine 2010. godine smještena je u starački dom. Od prvih dana jedan glas je jako utjecao na nju. Bila je dovoljna samo jedna rečenica da počne velika ljubav: “Dobrodošla, gospođo Kaniye”.

Imala je brak iza sebe, razvedena je već 38 godina. Međutim, kako je kazala, nakon mnogo godina dobila je šansu za proživljavanje “drugog proljeća”.

– Nakon što sam se upoznala sa Ibrahimom, zajedno smo pili čaj, družili se. Pitala sam ga da se oženi sa mnom i dobila pozitivan odgovor – ispričala je Kaniye.

Vjenčanje je bilo u staračkom domu, a ova sretna žena je kazala da je tada po drugi put uplovila u bračne vode. Prema njenim riječima, imaju jako sretan brak, ispunjen ljubavlju i poštovanjem.

– Brak sa Ibrahimom je veoma lijep. Sedam godina smo zajedno. Još nismo imali svađe i neće ih ni biti. Zašto bismo patili u ovom lijepom svijetu. Svaki dan nam je lijep. Suprug ustaje rano i pravi čaj. Nakon toga me budi. Klanjamo, pa doručkujemo. Veoma smo sretni – poručila je Kaniye.

Ibrahim je vid izgubio nesretnim slučajem. Prije sedam godina je prvi put uplovio u bračne vode. Kako je kazao, nakon sklapanja braka osjeća se kao da se ponovo rodio.

– Godine 1966. ostao sam bez očiju. Život sam živio kao mrtvac. Međutim, 46 godina nakon upoznao sam Kaniye i tada sam ponovo rođen – ispričao je ovaj 72-godišnjak koji je prije braka uvijek birao samoću.

Tek u braku život je za njega dobio neki smisao.

Komentari

komentara