Ljubav i veze

Neobični seksualni tabui – Evo šta se sve može dogoditi ako vodite ljubav po danu (FOTO)

Napisao admin

Brojna plemena i etničke skupine u manje razvijenim zemljama i dalje pridržavati neobičnih seksualnih tabua


Seks (Foto: Cure.ba)

Dok su u zapadnom svijetu seksualnom revolucijom sedamdesetih godina prošlog stoljeća brojni seksualni tabui obesmišljeni, u nekim primitivnijim društvima i dalje postoje pomalo bizarni propisi i zakoni o seksu.

Naši stavovi o seksu formiraju se kroz odgoj, ali i utjecaj društva u kojem se krećemo – tvrdi autorica Von Bel, koja je proučavala Enciklopediju seksualnosti i spola.

U panamskom plemenu Kuna seksualni odnosi zabranjeni su tokom dana, a prema božjim zakonima, prihvatljivo je jedino vođenje ljubavi po noći.

Etnička grupa Semang u Maleziji vjeruje kako seks preko dana izaziva veliku grmljavinu, poplave i oluje, koji mogu dovesti i do stradanja brojnih nedužnih ljudi.

Vjerovanje zapadno-afričkog plemena Bambara još je bizarnije, oni smatraju kako će par koji ima spolne odnose tokom dana dobiti albino dijete.

Pleme lepce smatra da seks može uticati i na lov, pa tako intimne odnose zabranjuju čitava tri mjeseca nakon što se postavi zamka za medvjede. Ako se to pravilo prekrši, vjeruju da ni jedna jedina životinja neće biti uhvaćena.

cure.ba

Komentari

komentara