Ljepota

Žena u ovom znaku se najglasnije smije, a njena samouvjerenost ‘frca’ na sve strane

Napisao H. H.

Velikodušna, teatralna, privlačna, odvažna, strastvena, tvrdoglava, uporna, ljubazna, odana, poštena, zaigrana, temperamentna, ponosna, puna života, rođeni vođa…

Lako ćete je primijetiti u gomili – ona se najglasnije smije, ima najljepši osmijeh, a njena samouvjerenost “frca” na sve strane.

Ona je – Lavica!

Ovim horoskopskim znakom vlada Sunce, središte svemira, i u skladu s time Lavica obožava biti u centru pažnju što joj i lako uspijeva biti.

Vrele je naravi i kada je potrebno izvući će svoje “kandže” i braniti se, a kada je ljuta najbolje će je smiriti komplimenti i poklončići. Pustolovnog je i snažnog duha te voli pobjeđivati, a zahvaljujući svojoj inteligenciji, dosjetljivosti i kreativnosti njen život ispunjen je mnogim pobjedama, piše “Zadovoljna“….

Veze

Nezavisna i snažne individualnosti Lavica želi partnera s kojim dijeli te osobine.

Ne treba nekoga tko će se brinuti o njoj, već muškarca dovoljno sigurnog u sebe da joj dozvoli da se uz njega pokaže u svojoj punoj snazi. U vezi voli da je uvijek puno zabave i dinamike – ne podnosi rutinu i neprestano smišlja načine kako da nešto promijeni i učini dramatičnijim.

U ljubavi najbolje se slaže s Blizancima, Strijelcima i Vagama.

Prijateljstvo

Zahvaljujući svojoj toploj ličnosti, magičnoj energiji, entuzijazmu i poletnosti, Lavica kao magnet privlači ljude oko sebe, a njeni prijatelji često su i njeni “obožavatelji”, ljudi koji joj se dive.

Velikodušna Lavica svojim prijateljima voli ugađati i mnogima je najbolja prijateljica. Svoje prijateljice nikada neće iznevjeriti i uvijek će biti uz njih, oprostit će im sve osim – izdaje.

Izgled i stil

Gusta neukrotiva kosa poput lavlje grive, izražajne crte lica, velike, tople oči, iskričav pogled, široko čelo, prćasti nos i male uši fizičke su karakteristike po kojima je Lavica prepoznatljiva. Najviše je ponosna na svoju gustu kosu debelih vlasi koja je obično plave ili crvene boje.

Viša je i dužih nogu, dužeg struka, elegantne i vrlo čvrste muskulature te kraljevskog držanja i nastupa. Uvijek djeluje ugledno, ponosno i uravnoteženo. Svoj izgled voli ukrasiti nakitom i drugim modnim dodacima kao i odjećom žute i narančaste boje.

Voli se isticati u žutoj i narančastoj, ali boja koja će je “katapultirati” u centar pažnje je zlatna, epitom svega što Lavica voli i što predstavlja – topline, luksuza, teatralnosti, posebnosti, divljenja. Bira odjeću i modne dodatke samo najbolje kvalitete, a modni konformizam kod nje ne postoji – ona voli nositi stvari koje niko drugi nema.

Uspješno “isfurava” najdramatičnije i najneobičnije modne trendove zahvaljujući urođenom samopouzdanju. Voli fine materijale poput svile i kašmira te savršeno krojenu odjeću. Ništa joj ne podiže samopouzdanje bolje od odlaska frizeru. U njenoj garderobi sigurno će se naći cipele ukrašene šljokicama i perjem te “statement” ogrlica od svjetlucavih kamenčića.

Vidjeti Lavicu samu u kupovini rijedak je prizor. Ona u šoping ide s pratnjom, svojim prijateljicama koje joj nisu toliko potrebne da joj daju savjete već da joj komplimentiraju. U kabini zadovoljno će se ogledavati sa svih strana u ogledalu, a pohvale za njen izbor i izgled pljuštat će sa svih strana.

Žena Lav rođena je diva baš poput pjevačice i glumice Jennifer Lopez koja je 24. jula slavila 46. rođendan. Ova bombastična Lavica – što je starija to bolje izgleda. Gdje god se pojavi “ukrade show”, a njene odjevne kombinacije dugo se pamte. Crvenim tepisima često hoda u haljinama do poda ukrašenima dragim kamenjem, što je također tipično za Lavicu.

U dramatičnim kreacijama viđamo i druge slavne Lavice, glumice Charlize Theron i Jennifer Lawrence. Pripadnice znaka koje svojim stilom redovno privlače pažnju su i glumice Sandra Bullock, Halle Berry, Mila Kunis i Helen Mirren te Madonna.

Parfem Lavice mora biti jak, sladak i divan te često biraju onaj s ylang ylangom i jasminom piše haber.ba

Komentari

komentara