Ljepota

Lijepi i njegovani nokti – Napravite savršenu manikuru kod kuće

Napisao admin

Njegovani i lijepo oblikovani nokti dio su ženstvenog i lijepog izgleda baš kao i make up na tvome licu. Tvoje ruke tijekom dana su često zaposlene i tako dolaze u prvi plan te im je zato potrebna pravilna i redovita njega.


Lijepi i njegovani nokti (foto: cure.ba)

Kako bi one uvijek izgledale besprijekorno, pobrinut će se manikura u kućnoj radinosti, a da bi rezultat bio baš kao u pravom salonu, treba savladati samo par trikova.

Uz malo prakse i vježbe svojom ‘salonskom’ manikurom možeš razveseliti i svoje prijateljice, a mi ti donosimo upute kako ju napraviti pravilno i u samo par koraka.

Pripremi  pribor, ali i pravu atmosferu

Vrijeme koje posvećuješ svojoj ljepoti je i vrijeme rezervirano samo za tebe, i zato pusti svoju omiljenu glazbu, mobitel stavi na vibru, opusti se i uživaj u svakom koraku ovog rituala.

Prije početka potrebno je pripremiti sav pribor koji uključuje:

    Tri vrste laka za nokte – osnovni premaz, lak i gornji premaz.
    Odstranjivač laka za nokte
    Losion za ruke
    Posudicu s toplom vodom
    Ručnik
    Štapiće za uši
    Vatu
    Rašpicu
    Štapić za potiskivanje kožice oko noktiju
    Grickalicu ili škarice

Namakanje ruku

Sa svojih noktiju prvo ukloni sav prijašnji lak te ruke uroni u posudicu s toplom vodom u koju možeš dodati i malo svoje omiljene kupke ili sapuna. To će nokte lijepo omekšati, a nikako nemoj zaboraviti ukloniti i nečistoće ispod površine nokta.

Potiskivanje kožice

Uz pomoć štapića za potiskivanje kožice oko noktiju potisni kožicu. Dobro je nanijeti i malo preparata za njegu kožice, koji je obično na bazi ulja, a dolazi i u sticku.

Određivanje dužine noktiju i oblikovanje

Dužinu noktiju najbolje ćeš odrediti po svom ukusu, ali dobro je voditi računa i o svojim aktivnostima i obavezama, jer dugi nokti definitivno ti neće puno pomoći ako se npr. aktivno baviš sportom.Bitno je i da su nokti svi iste dužine, tako da prvo grickalicom, škaricama ili rašpicom poravnaj sve nokte na istu dužinu, te ih potom oblikuj u željeni oblik.

Nanošenje osnovnog laka

Osnovni lak je korak koji nikako nemoj preskočiti. Njime ćeš lako zagladiti neravnine na noktu, a on će nokte i nahraniti te ih učiniti jačima.

Nanošenje laka u boji

Ove sezone jako su in tamne nijanse poput crvene, ljubičaste i crne, ali boja laka uvijek je prepuštena tvojem izboru. Problem ti može predstavljati preciznost u nanošenju koju treba i vježbati, a pomoći će ti ako imaš i korektor za lak, s kojim u par poteza možeš popraviti nedostatke.

Završni lak

Kako bi lak duže trajao te dobio sjaj potrebno je nanijeti i završni lak. On će produžiti postojanost laka u boji te dodatno zaštititi nokte od vanjskih utjecaja. Nanesi ga nakon što se dobro posuši onaj u boji.

Krema za ruke

Na kraju svoje ruke počasti bogatom i hranjivom njegom u obliku kreme ili losiona za ruke. Kako nam se bliže hladniji dani dobro je kremicu uvijek imati i sa sobom, kako bi tvoje ruke stalno bile zaštićene, meke i podatne.

cure.ba

Komentari

komentara