Ljepota

Prvi put u ulozi modela: Belma Brajević zaštitno lice nove mirisne linije Golden Kiss

Napisao H. H.

Mostarka Belma Brajević zaštitno je lice nove mirisne linije Golden Kiss, brenda B.U., koji djevojkama poručuje “Slavi sebe bez filtera / Celebrate every you with no filter”.

U vrijeme “umjetne ljepote”, koja promoviše bijeg od prirodnog i obaveznu upotrebu raznih filtera prilikom slikanja beauty trenutaka, brend B.U., u predstavljanju novog mirisa Golden Kiss, odlučio je odvažiti se i komunicirati suštinu ohrabrivši djevojke da slave prirodnu ljepotu i žive prema vlastitom raspoloženju i željama, kreirajući nove trendove, kao što je #Bunofilter.

Za predstavljanje novog mirisa odlučili su model potražiti upravo među djevojkama koje odluče slijediti novi trend. Tako je brend B.U. izbor modela za zaštino lice kampanje organizovao putem specijalno dizajniranog microsite-a, #Bunofilter, gdje su djevojke iz cijele BiH bile pozvane da postavljaju svoje fotografije što prirodnijeg izgleda i obavezno bez filtera. I ideja vraćanja izvornoj ljepoti postala je trend, jer mnoge od njih su odlučile: Slaviti sebe, bez filtera! Na microsite-u u konkurenciji bile čak 1.622 fotografije, a pobjedu je odnijela 20-ogodišnja Belma Brajević.

“Za takmičenje sam saznala putem Facebooka i privukla me ideja prirodne ljepote, jer smatram da se trebamo vraćati tim vrijednostima. S obzirom da je ovo moje prvo profesionalno iskustvo u modelingu moram priznati da sam izuzetno zadovoljna kako je protekao photoshooting za kampanju brenda čije proizvode inače koristim i volim. Jedna sjajna saradnja, koja mi je donijela mnogo uzbuđenja“, poručila je Belma.

U okviru takmičenja djevojke su fotografijama slale različite poruke, kao što su romantic, wild, free, spicy, passionate, in love. Pored glavne nagrade, brend B.U. je tokom kampanje učesnice nagrađivao i vrijednim sedmičnim nagradama, a u vodećim bh. gradovima upriličene su i brojne promocije na kojima se mogao testirati novi miris, Golden Kiss.

Komentari

komentara