Ljepota

NIJE NEMOGUĆE – Namirnice za besprijekoran ten

Napisao admin

Besprijekoran ten nešto je što svaka žena priželjkuje i trudi se imati. Nerijetko trošimo malo bogatstvo na kreme koje bi nam trebale pomoći u njezi kože, no ipak – istina je da ljepota dolazi iznutra, doslovno. Donosimo listu namirnica koje pomažu održati kožu lijepom.


avokado (foto:cure.ba)

Avokado

Ovo je zeleno voće iznimno bogato esencijalnim uljima i vitaminima B-kompleksa koji njeguju kožu, kako izvana, tako i iznutra. Vitamin B3 posebno je važan za ljepotu i zdravlje kože, a avokado je namirnica koja ga posjeduje u obilju.

Mango

Mango sadrži više od 80 posto dnevne potrebe za vitaminom A, koji održava i obnavlja stanice kože. Taj vitamin također djeluje antioksidativno, što znači da se bori sa slobodnim radikalima koji uzrokuju preuranjeno starenje kože. Osim toga, mango sadrži otprilike svega 70 kalorija po komadu, stoga je odličan ne samo za lice, nego i za liniju.

Bademi

Bademi su savršena namirnica za održavanje tena jer su bogati vitaminom E koji hidratizira kožu te ju štiti od pojave znakova starenja.

Gljive

Gljive su, osim za juhu, odlične i za tvoju kožu. One obiluju vitaminom B2 koji je iznimno važan za održavanje mladolikog tena. On na kožu djeluje tako da je obnavlja te uklanja iritacije i crvenilo.

Laneno ulje

Nije tajna da su omega 3 kiseline eliksir zdravlja za kožu, no jeste li znali da je laneno ulje jedan od najboljih izvora tih esencijalnih masnih kiselina? Ovo je odlična vijest za sve one koje ne preferiraju riblje specijalitete. Omega 3 masne kiseline također djeluju na smanjenje lučenja sebuma i odčepljivanje pora, zbog čega će lice izgledati besprijekorno.

cure.ba

Komentari

komentara