Ljepota

Savjeti – Do čiste kože u samo dva dana!

Napisao admin

Čista koža je san svakog muškarca i žene. Svi mi imamo problema sa aknama, tamnim mrljama, podočnjacima itd. Čak i najbolji kozmetički tretman ne mogu vam pomoći da dobijete jasnu i blistavu kože. Kreme koje prepisuju dermatolozi su skupe i treba im dosta vremena da pokažu svoj rezultat. Ako imate strpljenja čekati onda pokušajte sa tim skupim kremama. Inače, isprobajte ove jeftine i stvarno učinkovite prirodne načine da biste dobili čistu kožu u samo dva dana.


Žena (Foto: Cure.ba)

1.    Perite vaše lice. 

Perite lice hladnom vodom u redovnim intervalima. To uklanja nečistoće i mrtve stanice kože koje oštećuju vašu kožu. Prije odlaska na spavanje, operite lice s blagim proizvodom za pranje lica. Redovno radite i piling lica. Sapuni mogu oštetiti kožu i začepiti pore lica, što uzrokuje nastanak akni.Ako imate akne, perite lice s antibakterijskim proizvodom za čišćenje, koji će ukloniti prljavštinu i otvoriti pore.

2.    Trljajte lice toplom krpom. 

Samo potopite čisti ručnik u vrućoj vodi, a zatim ga iscijedite. Odmah stavite ručnik na lice i držite ga minutu, kako bi se para apsorbirala u kožu. To je jednostavan način parenja i može vam pomoći da dobijete čistu kože u samo dva dana. Para otvara pore, uklanja nečistoće, mrtve stanice kože i čisti kožu. Operite lice svakodnevno s hladnom vodom najmanje tri puta. Topla voda se ne smatra dobrim rješenjem jer otvara pore i dozvoljava prljavštini da uđe u kožu. 

3.    Perite ruke. 

Nikada ne bi trebli dirati lice s nečistim rukama. Uvijek operite ruke prije pranja lice. Ruke su uvijek izložene mikrobima i bakterijama. Dakle, uvijek operite ruke kako bi dobili jasnu kožu. 

4.    Piling od šećera i vode. 

Kako biste dobili jasnu i lijepu kože, naravno, trebate raditi piling kože najmanje jednom sedmično. Šećer je prirodni piling. Samo dodajte kašiku šećera u zdjelu vode i imate super piling za lice. Izmiješati dobro i utrljajte na vašu koži. Masirajte vaše lice sa kružnim pokretima oko minutu, a zatim isperite hladnom vodom kako bi dobili jasnu i svježu kožu. Ovaj piling možete primijeniti i na vašem tijelu. 

5.    Utljajte limun. 

Limun je prirodni kozmetički proizvod koji pomaže da dobijete savršenu kožu. Ako imate akne i želite dobiti jasnu i lijepu kože, utrljajte krišku limuna na vaše lice. Možete probati ovaj prirodni način jednom sedmično da biste se oslobodili od akni. Limun uklanja odumrle stanice, čisti kožu, ali može je učiniti i malo suhom. Dakle, masirajte kožu temeljito sa hidratantnom kremom nakon korištenja limuna.

cure.ba

Komentari

komentara