Ljepota

Domaći lijekovi – Do čiste kože u samo 7 dana!

Napisao admin

Svi želimo imati čistu i blistavu kožu, posebno ukoliko je u pitanju naše lice. Postoje mnogi kozmetički proizvodi koji vam obećavaju ove rezultate u roku od nekoliko sedmica, ali ništa ne urade. Dakle, umjesto da praznite vaše džepove na ovakve hemijske proizvode, možete isprobati neke domaće lijekove kako bi dobili čistu i blistavu kožu.


Čista koža (foto: cure.ba)

Ovi domaći lijekovi uključuju rutinu njege kože. Ukoliko i vi želite dobiti ovakvu kožu u samo sedam dana, evo nekoliko jednostavnih savjeta koji će vam pružiti najbolje rezultate.

Perite lice

Vrlo je važno da često perete lice jer to uklanja prljavštinu i prašinu koja čini vašu kožu prljavom.

Maske za lice

Postoje mnoge maske za lice koje vam mogu pomoći da dobijete čistu i blistavu kožu u samo sedam dana. Nanesite i piling jer on uklanja mrtve stanice kože i poboljšava ten.

Limun

Limun je prirodni izbjeljivač koji vam pomaže da dobijete čistu kožu. Možete ribati lice s kriškom svježeg limuna ili dodati sok u masku za lice. U idealnom slučaju, ribajte kriškom limuna vaše lice svakog dana.

Voće

Voće poput banana, papaje i avokada je vrlo učinkovito za dobijanje čistog tena. Primjena takvih plodova na koži može vam pomoći da dobijete učinkovite rezultate.

Izbjegavajte štetne UV zrake

Sunce može oštetiti kožu i ten. Da bi imali zdravu kožu, izbjegavajte izravno izlaganje suncu što je više moguće.

Nosite šešir kada ste na otvorenom

Obavezno nosite šešir kada se nalazite na otvorenom, kako bi zaštitili vašu kožu od sunčevih zraka, prljavštine i zagađenja.

Piling

Radite piling kože nekoliko puta sedmično, kako bi očistili vašu kožu. To uklanja mrtve stanice kože.

Masaža s jogurtom

Jogurt sadrži probiotike koji čiste kožu i bijele je. Masirajte lice s jogurtom svaki dan kako bi dobili čistu kožu u samo sedam dana.

Pijte vodu

Voda čisti tijelo koje donosi sjaj na vašem licu. To je jedan od najboljih načina da dobijete sjajnu i čistu kožu u samo sedam dana.

ljepota.ba

Komentari

komentara