Ljepota

Nema razloga da budete nemarni – Dovoljno vam je samo 15 minuta da izgledate sjajno!

Napisao admin

Nema razloga da budete nemarni kada je vaš izgled u pitanju, kada vam je potrebno svega 15 minuta da izgledate sjajno! Pročitajte savjete koji će vam šminkanje učiniti lakim i jednostavnim.


lice (foto:cure.ba)

Ruž boje crvenog vina je apsolutni ovosezonski hit. Ovaj izgled je jednostavan jer uz ovakvu boju ruža dovoljno je samo “osvježiti” lice. Evo kako da to izvedete brzo i jednostavno:

1. Izjednačite boju kože s podlogom za lice (kvalitetna podloga za lice je uvijek odličan spas jer ćete na taj način sakriti bilo kakvu iritaciju kože ili nepotrebno crvenilo).

2. Vizualno posvijetlite oči nanošenjem svijetlo-smeđe sjene na cijele kapke (koristite malo deblju četkicu, na taj način ćete prije postići konturu na svojim kapcima).

3. Napućite usta i iscrtajte luk na gornjoj usni i centar na donjoj (iscrtavanjem usana spriječićete da boja ruža ode dalje nego što bi trebalo.

4. Za kraj – naravno ruž bordo boje, tj. crvenog vina. I vaš look je upotpunjen!

Brzo i neutralno!

Neutralne boje su uvijek pravi pogodak, pogotovo ako nemate vremena da smišljate razne kombinacije. Ovaj izgled savršen je za dan, ali i za večernji izlazak.

1. Pratite liniju trepavica crnom olovkom (ne brinite ako nije savršena linija, kasnije ćete je ionako razmazati)

2. Nanesite smeđu sjenu (odlična bi bila i maslinasto zelena boja) preko kapka i ispod donjih trepavica, spajajući sjene kod spoljašnjih uglova očiju, dobro ih uklapajući i nanesite jedan sloj maskare na trepavice.

3. Nanesite četkicom višebojni puder u kamenu – na taj način će se stvoriti iluzija izraženijih, strukturiranih jagodičnih kostiju. Mali savjet: Uvucite obraze i nanesite puder upravo na taj uvučeni dio obraza.

4. Upotpunite izgled ružom bež boje.

cure.ba

Komentari

komentara