Ljepota

Apsolutni hit – Uljepšajte se uz pomoć dozrelih bobica od grožđa

Napisao admin

Posegnite za ponovno otkrivenim, više nego jednostavnim receptima te pripremite neki od kozmetičkih pripravaka koji će zasigurno neizmjerno goditi vašoj koži.
U dozrelim bobicama grožđa jesenskih vinograda ne krije se samo istina nego i ljepota.


grožđe (foto:cure.ba)

Dokazano je da grožđe obiluje vrijednim sastojcima koji kao da su stvoreni za postizanje i očuvanje ljepote, zdravlja i mladenačkog izgleda kože. Zahvaljujući obilju vitamina, minerala, voćnih kiselina te posebno polifenola, vrlo učinkovitih antioksidanasa koji štite kožu od starenja, grožđane su bobice u posljednje vrijeme s pravom postale zvijezde kozmetičke industrije

Tonik za svježu kožu

Za učvršćivanje i osvježavanje kože, pa tako i izglađivanje, bez obzira na godine, pripremite tonik za lice od 2 šake bobica grožđa kojima ste prethodno odstranili kožicu. Tonikom obilato natopite kožu, te lice nakon 10 minuta isperite mlakom vodom.

Peeling za sjajno lice

Da bi vaše lice ponovno zasjalo, pripremite peeling kojim ćete uspješno odstraniti mrtve stanice, bez obzira na tip vaše kože. U tu svrhu pomiješajte 5-7 zgnječenih bobica s jednom jušnom žlicom pšeničnih mekinja i malo soka od grožđa. Peeling kružnim pokretima nanesite na lice i potom dobro isperite mlakom vodom. Ako imate nečistu kožu, zgnječite šaku bobica i pomiješajte ih s jednom supenom kašikom zobenih pahuljica. Masu nanesite na lice, držite 15 minuta i potom isperite mlakom vodom.

Maska za svježe lice

Za osvježavanje i relaksiranje lica nakon haotičnog radnog dana izmiješajte masku od po jedne supene kašike soka od grožđa, meda, brašna i malo maslinova ulja. Masku držite 20 minuta, a potom je isperite mlakom vodom.

cure.ba

Komentari

komentara