Ljepota

Nevjerovatno otkriće – Usne otkrivaju da li je žena u stanju da doživi orgazam

Napisao admin

Stručnjaci su nedavno sproveli studiju kojom je utvrđeno da oblik ženskih usana itekako ima uticaja na vjerovatnoću da pripadnice ljepšeg pola dođu do vrhunca


usne (foto:cure.ba)

Psiholozi sa univerziteta u Škotskoj anketirali su 258 žena od 18 do 35 godina. One su za potrebe istraživanja opisale izgled svojih usana i seksualne navike.

Kako se pokazalo, dame koje imaju gornju usnu u obliku slova M imaju 12 puta više šansi dadožive orgazam tokom masturbacije. Čak 95 odsto ispitanica sa izrazito oblikovanom gornjom usnom otkrilo je da bez ikakvih problema dostižu orgazam same, dok to isto uspijeva samo 60 odsto dama sa ravnom usnom.

Stručnjaci su objasnili da se rezultat studije odnosi na sposobnost žene da doživi vrhunac prilikom masturbacije, a ne tokom seksa s partnerom. 

Inače, ovo nije prva studija koja povezuje oblik ženskih usana sa šansama za dostizanje vrhunca. Nedavno je i profesor psihologije Stjuart Brodi iznio teoriju da žene koje imaju izraženo udubljenje iznad gornje usne mnogo lakše i intenzivnije doživljavaju orgazam. 

cure.ba

Komentari

komentara