Ljepota

Savjeti – Biljni botox

Napisao admin

Sitne bore i nabori s godinama se stvaraju, naročiti na mjestima gdje je mimika najviše izražena. Regije oko očiju i usana pogotovo su izložene stalnoj mimici i stvaranju bora. Lepezasti očni mišići, ako se ne njeguju, još u ranoj mladosti počinje da se opušta i pojavljuju se bore, koje vremenom podsjećaju na lepezu. Ljudima koji žele da izgledaju dobro ove bore i nabori predstavljaju problem.


Žena (Foto: Cure.ba)

Imajući u vidu da je tempo i način života savremenog, urbanog čovjeka veoma brz, pun stresova i obaveza, a radni vijek produžen, nauka se pobrinula da odgovori an zahtjeva te probirljive klijentele i ponudi preparate za održavanje mladalačkog izgleda. Preparati i kozmetički preparati, namijenjeni za tretiranje bora na licu, a naročiti na osjetljivu regiju oko očiju, ne smije da štete koži niti da irititaju oči. Poželjno je da budu prirodni, jer proizvodi hemijskog podrijekla nikada ne mogu dato rezultate kao oni prirodni.

Jedan od preparata koji, posljednjih godina, izazivaju pažnju stručnjaka koji se bave kozmetikom jeste biljni botox. To je prirodni, pročišćeni i stabilizovani biljni preparat koji ispravlja bore sa svih regija lica, vrata, dekoltea. Proizvodi se u obliku seruma i stavlja se direktno na bore, pomoću aparata koji ga potiskuje da prodre u dublje slojeve, tamo se resorbuje, ispravlja bore i revitalizuje kožu.

Smatra se revolucionarnom inovacijom za ublažavanje i prevenciju bora. Njegov učinak je trenutno vidljiv i dugotrajan, naročiti na dijelovima lica i vrata gdje su se zbog izražene mimike stvorile duboke bore.

On ne parališe, samo ublažava mišićne kontrakcije i smanjuje snagu mišića. Serum je zamjena za klasični botox. Nanosi se pomoću specijalno dizajniranog aparata direktno na bore, popunjavajući ih i reducirajući njihovu dubinu.

Botox se, posljednjih godina, mnogo koristi, no u posljednje vrijeme njegova je upotreba u mnogim zemljama zabranjena, zbog nekih neželjenih efekata koji se javljaju kod određenog broja osoba nakon korištenja ovog toksina.

Osim neželjenog efekta, upotreba ovih injekcija, zahtjeva i veća materijalna sredstva, a ubrizgavanje pravi vidljive traume kože, potkožnog tkiva i dijela oko mišića, tako da sve više ljudi odustaje od ovo načina podmlađivanja.

S druge strane, ono što je značajno za tretman biljnim botoxom, jeste to što se može ponavljati neograničen broj puta, budući da je potpuno neškodljiv.

cure.ba

Komentari

komentara