Ljepota

NOVOTARIJA – Kraj je botoksa, stiže frotoks – šokiranje bora lica hladnoćom

Napisao admin

Iovera ili Frotoks nova je generacija antiage tretmana koji ne sadrže toksine, već ima poklonike u svijetu slavnih, među kojima su Nicole Kidman, Simon Cowell i Sharon Osbourne, piše Daily Mail.


Nicole Kidman (Foto: 24sata.hr)

Stručnjaci tvrde kako je manje štetan i još efikasniji od botoksa, a nastao je na temelju medicinske tehnologije nazvane myoscience nastale u Kanadu. Trenutno tretira horizontalne i vertikalne bore ubrizgavanjem dva hladna “metka” na kraju i početku bore. Sam postupak traje 15-ak minuta i uključuje stavljanje uređaja ispunjenog tekućim dušikom u blizinu živaca koji kontroliraju mišiće odgovorne za nastanak bora. 

Intenzivan hladan šok natjera te živce u “hibernaciju na nekoliko mjeseci, a rezultat su manje vidljive bore. Budući da je moguće precizno ciljanje bora, nakon tretmana ne ostaje začuđen izgled lica, kao što je bio slučaj s botoksom. Tretman je dostupan u prestižnim europskim klinikama za uljepšavanje, a zbog pojačane potražnje očekuje se njegovo širenje diljem svijeta. Cijena jednog tretmana iznosi oko 2600 kuna.

– Dušik se prirodno nalazi u tijelu, pa tretman nije tako invazivan kao botoksiranje. Također, ovo je odličan tretman protiv bora za sve one koji se boje igle – kaže dr. Raina Zarb Adami iz britanske klinike Aesthetic Virtue koja nudi tu uslugu klijenticama.

24sata.hr

Komentari

komentara