Ljepota

Jos malo savjeta – Eksperti o ljepoti

Napisao admin

Ko bi vam mogao dati bolji savjet do ljudi koji su cijeli svoj život posvetili ženskoj ljepoti?
Spremili smo za vas još nekoliko savjeta od svjetski poznatih eksperata za ljepotu…


djevojka (foto:cure.ba)

1. Smanjite bore sa svilenom jastučnicom. Mnogi eksperti preporučuju da se koristi svilena jastučnica. Svila će vam pomoći da sačuvate vlažnost kože, kao i da se smanji “gužvanje” kože tokom spavanja, što, svakako, umanjuje bore.

 

2. Slana voda za kožu bez akni. Rastvorite so u toploj vodi i u taj rastvor potopite pamučnu krpu, a zatim je iscijedite i stavite na lice nekih 10-15 minuta, te se umijte mlakom vodom. Ovaj trik možete da koristite i za akne na grudima i ledjima.

 

3. Kraj razbarušenoj kosi. Ako vam je kosa uvijek razbarušena i naelektrisana, a baš i niste ljubitelj hemije za oblikovanje i stilizovanje kose, jednostavno iscijedite limun u šampon ili regenerator. Sok od limuna će vašu kosu učiniti glatkom i mekom.

 

4. Savršen konjski rep. Najbolji način da pokupite kosu u konjski rep je da legnete na krevet na ledja, tako što će glava da vam visi preko ruba kreveta. Ukoliko želite da postignete idealno zalizanu kosu, onda je prvo malo pokvasite, i to mokrom četkom za kosu, a zatim s njom začešljajte kosu prema nazad.

 

5. Razbarušene obrve. Uzmite staru četkicu za zube i poprskajte je lakom za kosu, pa predjite četkicom preko obrva. Tako ćete najlakše srediti neposlušne obrve.

 

6. Dugotrajan karmin. Iako smo o ovome već pisali, nije na odmet da se ponovi. Čak i dugotrajni karmin blijedi nekoliko sati nakon nanošenja ili još gore, može da nestane na odredjenim dijelovima, pa da dobijete šarene usne.Zato, kada nanesete prvi sloj karmina, utisnite otisak asana na papirnu maramicu, a onda nanesite pudera u prahu, tako što ćete ga tapkati lagano prstima po usnama. Salveta ili papirna maramica će vam poslužiti kao filter i na usnama će ostati pudera taman koliko je potrebno da fiksira karmin. Nakon pudera nanesite još jedan sloj karmina.

 

7. Iskoristite maskaru do kraja. Maskara vam je pri kraju i teško vam je nanijeti sloj? Stavite maskaru u čašu tople vode i ostavite je da stoji 2 minute. Toplota će vam omogućiti da lakše nanesete maskaru na trepavice.

 

8. Dugotrajniji lak za nokte. Prie nego što počnete lakiranje, potopite ruke u toplu vodu i iščetkajte sa malom četkom. To će eliminisati ostatke odstranjivača laka i neke prirodne masnoće koje doprinose bržem odvajanju laka od nokta. Ovako nanesen lak će sigurno duže trajati.

 

9. Romantičan sjaj lica. Ako volite da vaše lice blješti, iskoristite bezbojni balzam za usne. Nanesite balzam na ispupčeni dio, odmah ispod obrva i na jagodice odmah pored sljepoočnica, da biste istakli oči. Ako želite malo da zarumenite obraze, izmješajte kremasto rumenilo sa malo balzama i nanesite na obraze. 

cure.ba

Komentari

komentara