Ljepota

Najbolja – Šminka za preplanuli ten

Napisao admin

Kada pocrnite trebali biste promijeniti način šminkanja. Nudimo vam nekoliko makeup savjeta uz koje ćete istaknuti svoj preplanuli ten i izgledati besprijekorno.


djevojka (foto:cure.ba)

 Lice – Na preplanuloj koži manje se vide nesavršenosti, pa vam teški puderi i korektori nisu toliko potrebni. Potrebna vam je lagana krema koja će hidrirati vaše lice, te tonirana krema ili puder laganije teksture ako imate problematičnu kožu. Budući da se ljeti mnogo znojimo, savršena podloga za lice jeste matirajući primer. On se ne vidi, a savršeno će matirati kožu i poslužiti kao savršena podloga za nanošenje pudera (ako bez njega zaista ne možete).

 

Obrazi – Preplanuloj koži najbolje pristaje bronzer. Osim bronzera, pristajat će vam i rumenilo u boji koju vaše lice dobije nakon napornije fizičke aktivnosti (najčešće je to koraljnocrvena nijansa). Da biste izgledali što privlačnije važno je da pažljivo izaberete nijansu rumenila. Ako ste plavi i ne tamnite mnogo, za vas su ružičaste nijanse uvijek prihvatljive.

 

Oči – Ženama sa tamnijim očima najbolje će pristajati olovke smeđih i ljubičastih nijansi. Žene koje imaju svjetlije oči trebale bi birati smeđe i zelene tonove. Maskara je obavezna, ali u malim količinama, a najbolje je da se odlučite za vodootpornu. Ako imate crnu ili plavu kosu izbjegavajte jarke boje i bijelu boju.

 

Usne – Ljeti i usne promijene boju, pa su balzam i prozirni sjaj savršen odabir za dnevne varijante. Za večer birajte zagasite karmine, najbolje u zemljanim tonovima. Rijetke su žene kojima će dobro pristajati ružičaste nijanse, jarko crvene i svijetle nijanse sedefastih karmina. Stoga je najbolje da ne rizikujete, te se odlučite za nijanse koje će vam sigurno pristajati.

 

cure.ba

Komentari

komentara