Ljepota

RODITELJI U PANICI – Pojavili se mutirani nametnici kojih se teško riješiti…

Napisao admin

Ove godine roditelji imaju posebnog razloga za brigu jer su se pojavile, tzv. superuši, koje su otporne na sve oblike uništavanja.


Ilustracija (Foto: arhiva)

Kako javlja COUNTY LIVING, ove superuši su se pojavile u 48 američkih država, a u 42 je testiranjem utvrđeno da se radi pravim superušima. Objavljeno je da su ove uši mutirale i da ih je nemoguće uništiti hemijskim sredstvima, prenosi “Novonovo“…

Da li prenose bolesti?

Još prošle godine rezultati studije uznemirili su javnost kada su objavili da u 25 američkih država ove gnjide postale otporne. Doktor Kyong Sup Yoon rekao je da gnjide možemo uništiti samo novim hemijskim sredstvima, ali ta sredstva se ne dobijaju na recept doktora. Međutim, dobra vijest je ta da ove gnjide još uvijek ne prenose bolesti.

Tretman

Doktorica Robin Gehris rekla je kako će se u buduće pojavljivati ovakve otporne gnjide. Zato preporučuje roditeljima da ih sa djetetove glave uklone barem dva puta.

Sredstvo je potrebno nanijeti na glavu i ostaviti da djeluje par sati. Ponovite isti tretman i nakon sedam dana. Ako primjetite da se još nešto miče na djetetovoj glavi odvedite ga doktoru.

Postoje i kućni lijekovi za uklanjanje gnjida, a to su maslinovo ulje, majoneza ili losion, ali doktori tvrde da se njihova efikasnost ne može garantovati.

haber.ba

Komentari

komentara