Ljepota

Moć šminke – Ovom slikom je zapalila internet, ali ubrzo su stigli komentari koji su je šokirali!

Napisao H. H.

Mejsi Bič (19) iz Velsa postavila je na Instagram selfi na kojem joj je jedna strana lica našminkana, dok je druga potpuno prirodna. Želela je na taj način da skrene pažnju na neverovatnu moć šminke, ali i na činjenicu da se ne stidi da pokaže svoje lice bez nje. Nažalost, internet je pokazao svoje najokrutnije lice pa su je dočekali izuzetno negativni komentari.

Ovih dana ste Mejsinu fotku mogli da vidite na sve strane – Fejsbuk, Instagram, Tviter, 9gag… Gotovo da nema mesta na kojem nije završila. O tome koliku je prašinu podigla govori i činejnica da ju je na svoj Instagram postavio čak i šminker Kim Kardašijan, Mario Dedivanović.

Mario se divio Mejsinom umeću kada je baratanje senkom i četkicom u pitanju, ali ostatak interneta je rešio da ovakvu hrabrost treba izvređati. Zato su ubrzo usledili komentari da je ružna, odvratna pa čak i zastrašujuća bez šminke – iako sama Mejsi kaže da se oseća i te kako prijatno u svojoj koži, piše “24sata“.

“Evo zašto se bojim da se vezujem” ili “evo zašto devojke treba voditi na bazen na prvi sastanak” samo su neki od uvredljivih komentara koje Mejsi uopšte nije očekivala.

– Tužno je što naše društvo tako razmišlja. Šminka je deo mode i devojke vole da eksperimentišu i da budu kreativne, a ne da nose šminku kako bi krile lice ili varale ljude. Ne nosimo šminku zbog drugih ljudi, već zbog sebe. Ne bi trealo da kritikujemo žene i nazivamo ih isfoliranima ako nose šminku, isto ako što ne bi trebalo da im govorimo da su ružne ako je ne nose – kaže Majsi.

Neki od ljudi su čak posumnjali da Mejsi pati od alopecije, pa da zato nema obrve i trepavice na prirodnoj strani lica, ali ona je objasnila da je reč o tome što je prirodno riđa i ima albino obrve od kad za za sebe. Međutim, nju su svi ovi komentari zaista šokirali, jer nije mislila da je razlika između njenog našminkanog i prirodnog lica toliko velika.

cure.ba

Komentari

komentara