Ljepota

Oprezno s njegom lica! – 10 stvari koje nikada ne bi smjeli staviti na svoje lice! (Broj 9 će vas potpuno razočarati)

Napisao H. H.

Internet je pun “uradi sam” lijekova, uključujući i savjete za njegu kože. Dok se neki od tih prijedloga mogu činiti kao dobra ideja, oni zapravo rade više štete za vašu kožu nego dobrog.

Ima dosta korisnih načina da bi koža bila čista, jasna i zdrava, ali sljedeće deset stavki ne bi trebali biti dio vašeg režima za lijepo lice:

 

1. Lak za kosu

 

Možda naiđete na neke kućne lijekove za njegu kože koji uključuje lak za kosu za isušivanje akni ili za druge tretmane za njegu kože. Dok lak za kosu može isušiti kožu, također će začepiti vaše pore i dovesti do iritacije kože.

 

2. Losion za tijelo

 

Losion za tijelo se naziva “losion za tijelo” s razlogom – to je dizajnirano za tijelo. U usporedbi s kožom na licu, koža na vašem tijelu je deblja i otpornija. Losioni za tijelo obično sadrže više mirisa i manje sastojaka koji su namijenjeni za hidratizaciju.

 

3. Pasta za zube

 

Korištenje pasta za zube je stari lijek koji su mnogi ljudi pokušati. Iako pasta za zube može isušiti akne, također će iritirati kožu i može izazvati ozbiljne probleme, kao što su hemijska opeklina ili ožiljci.

 

4. Vazelin

 

Vazelin se često koristi za hidratizaciju suhe ili ispucale kože. To se može koristiti kako bi se liječiti ugrizi od buba ili posjekotine, ali to nije prikladno rješenje za vaše lice. Kada prvi put primjenjujete vazelin na lice, vi imate osjećaj da to pomaže vlaže i omekšava kožu, ali to zapravo dovodi do više prištića i suhoće.

 

5.Topla voda

 

Svatko uživa pod vrućim tušem, ali previše topline će ukloniti vlagu iz vaše kože. Vruća voda će omekšati prirodna ulja i ukloniti zaštitnu barijeru koja čuva vlagu od bijega. To će izazvati više suhoću i pjegavu kožu.

 

6. Vodikov peroksid

 

Vodikov peroksid se često koristi kako bi se spriječile infekcije od manjih posjekotina i opeklina, ali to nije dobar izbor za liječenje akni. Primjena vodikovog peroksida može dovesti do stvaranja mjehura na koži od oksidativnog stresa. Još jedan razlog da se izbjegne vodikov peroksid je da je on uzrok upale i alergijske reakcije.

 

7.Šećer

 

Najviše piling lica koje možete pročitati i vidjeti sadrže šećer. Ovo je još jedna ideja koja izgleda kao da će raditi, ali zapravo čini više štete nego koristi. Kao što je spomenuto, vaša koža lica nije tako elastična kao koža na vašem tijelu. Šećer može biti pogodan za piling nogu, ali to može oštetiti kožu na licu.

 

8. Alkohol

 

Alkohol je još jedan predmet koji ima blagotvorne koristi, ali ne i za vaše lice. Alkohol se može koristiti za sterilizaciju rane i spriječiti infekcije. Kada prvi put primjenjujete alkohol na lice, možete osjetiti svježinu, ali to zapravo može raspustiti DNA vaših stanica kože, što rezultira mrtvim stanicama kože.

 

9. Soda bikarbona

 

Soda bikarbona ima grubu teksturu i konzistenciju, što za neke ljude izgleda kao logičan sastojak za piling. Izbjegavajte to pod svaku cijenu. Održavanje prirodne pH ravnoteže je bitno da imate kožu zdravu. Korištenje sode bikarbone će izbaciti ovu ravnotežu, oštetit će kožu i spriječiti da bude u mogućnosti da zadrži vlagu.

 

10. Limun

 

Soda bikarbona ima visok alkalni sadržaj, a sok od limuna suprotno. Vrlo je kiseo, ali to također može poremetiti vaš pH ravnotežu.

 

Izbjegavati primjenu bilo kojeg od ovih predmeta na licu. Mnogo je korisnih tretmana za njegu kože koje možete koristiti, ali niti jedan od njih ne bi trebao sadržavati deset stvari gore navedene.

 

magazin.ba

Komentari

komentara