Ljepota

Vi sami sebi kreirate dan – Kako započeti dan

Napisao admin

Poznato je od davnina da se po jutru dan poznaje, a velika većina vašeg jutra ovisi samo o vama. Vi ste ti koji zapravo sami sebi kreirate jutro, a samim time i ostatak dana.


(Foto: arhiva)

Ako slučajno jutro započinjete lošim navikama, koje vam mogu uzrokovati stres i pokvariti dan od samoga jutro, bilo bi najbolje da što prije to promijenite. Još ako znate gdje griješite, već ste obavili pola posla, a ako još uvijek ne znate u čemu je kvaka u nastavku vam donosimo nekoliko primjera u kojima ukoliko se pronađete, trebate odmah mijenjati!

Ukoliko svoj dan započinjete šalicom kave, radite veliku štetu svom organizmu, kao i svom raspoloženju! Ne kažemo da se trebate ostaviti kave u potpunosti, ali izbjegavajte je konzumirati u rano jutro, barem na tašte. Najbolje bi bilo kada prvu šalicu kave ne bi popili barem sat vremena od kada ste ustali iz kreveta. Kava ima veliki utjecaj na vaš organizam, a na vama je da taj utjecaj kontrolirate. Zato, prije kave prvo doručak!

Već i vrapci na grani znaju da je najvažniji obrok u danu doručak. Zato ga niti slučajno nemojte izbjegavati i trudite se da on bude obilan! Znači nije samo važno da je doručak zdrav, nego da je i obilan, kako bi mogli imati zdravi apetit kroz cijeli dan. Osim na vaše tijelo i energiju, doručak ima veliki utjecaj i na vaše raspoloženje, pa ga niti slučajno nemojte zanemarivati.

Kako bi izbjegli stvaranje stresa od ranog jutra, izbjegavajte čitanje poruka, mailova i tome sličnog, te izbjegavajte gledanje u mobitel, tablet ili kompjuter.

Barem prvih sat vremena ujutro rezervirajte samo za sebe. Ne padajte pod utjecaj tehnologije, koja uopće ne utječe dobro kako na vas, tako niti na vaš organizam! Sve vama važne informacije, i posao mogu pričekati i da se potpuno razbudite i pripremite svoj organizam na novi radni dan.

S takvim postupcima i rasporedom u rano jutro, umanjiti ćete stvaranje stresa, te poštedjeti organizam od raznih bolesti koje uzrokuje stres.

zanosna.com

Komentari

komentara