Ljepota

Ublažite njeno stvaranje – Kako spriječiti sijede

Napisao admin

Koliko god sjeda kosa odavala mudar i zreli izgled, te izgled osobe sa iskustvom, većina žena bi voljela da se što kasnije pojavi. Ponekad se stvaranje sijede kose može u potpunosti izbjeći, dok je ponekad moguće samo ublažite njeno stvaranje. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako to možete postići.


(Foto: arhiva)

Sijedenje kose nema pravila. Neke žene počnu sjediti već u ranim dvadesetim godinama, dok se ostalim ženama sjede pojave tek iz 30-te godine. Znači, sjedenje kose je potpuno individualno.

Da se sjede vlasi prerano pojave u vašoj kosi, mogu uzrokovati razne bolesti poput anemije, problema sa štitnjačom, kao i kronične prehlade. Sve te bolesti mogu uzrokovati preranu pojavu sijedih u vlasištu, te na to nažalost ne možete utjecati.

Bilo bi dobro kada bi kosu u potpunosti sušili bez sušila za kosu i kada ju ne bi tretirali peglom za kosu. A ako je to nemoguće, pokušajte ju što manje tretirati ovim uređajima, jer zbog njihove upotrebe imate veću mogućnost da ćete dobiti sijede.

Ukoliko vam u organizmu fali vitamina B1, moguća je pojava anksioznosti i stresa, zbog čega dolazi do pojave sijedih. Stres je poznat kao simptom koji pospješuje sjedenje kose, a za vrijeme stresa folikula kose se mijenja.

Genetika ipak igra najveću ulogu, kada je riječ o sjedenju kose. Ukoliko je netko iz vaše obitelji, a posebice ako je više članova obitelji, rano posijedilo ili bilo u potpunosti sijedo, velika je vjerojatnost da ćete i vi biti jednako sijedi.

Ranu pojavu sijedih vlasi mogu uzrokovati i manjak bakra, željeza, aminokiselina, vitamina B1, joda, proteina i folne kiseline, u organizmu. Isto tako do rane pojave sijedih vlasi mogu dovesti rigorozne dijete i nepravilan način prehrane.

Prerani rast sijedih vlasi može uzrokovati i pušenje, pa bi najbolje bilo da ukoliko pušite, prestanete već danas. Osim prestanka pušenja, pokušajte utjecati na one simptome na koje možete utjecati, kako bi izbjegli rano sjedenje.

zanosna.com

Komentari

komentara