Ljepota

Pomiješajte ove tri stvari iz kuhinje! – I DLAČICA ćete se riješiti zauvijek!

Napisao H. H.

Fine, sitne malje na obrazima, čelu, pa čak i vratu za mnoge žene predstavljaju pravu noćnu moru, posebno kada zbog uticaja hormona one s vremenom postanu tamnije i jače.

Zato, evo jednog narodnog recepta da ih se rešite jednom za svagda, a koji je bolji čak i od klasične depilacije, piše “Telegraf“.

Sve što vam je potrebno da biste se zauvijek riješili neprijatnih dlačica s lica jeste pola supene kašike kokosovog ulja (može da vam posluži i maslinovo, ali nije toliko efikasno), tri kašike integralnog brašna i malkice vode.

Prije svega, dobro očistite lice od šminke i drugih nečistoća, a onda na problematične dijelove lica nanesite kokosovo ulje i masiranjem dobro utrljajte u kožu.

Potom, u posudici lijepo zamiješajte brašno i vodu, sve dok ne dobijete finu, žitku pastu, pa je odmah nanesite na maljave dijelove lica. Pustite da se skoro skroz osuši, za šta će vam trebati otprilike desetak minuta.

Onda još jednom utrljajte sada već skoro krtu smjesu i lagano je skinite. Ako se pojavi crvenilo i osjećaj zategnutosti kože, ne brinite se, to će brzo proći.

Dobro se umijte i tonikom očistite lice, a zatim na njega nanesite hranljivu kremu ili serum.

Ovaj postupak ponavljajte dvaput nedeljno u pravilnim razmacima četiri nedelje. To bi trebalo da bude sasvim dovoljno da malje u potpunosti nestanu.

cure.ba

Komentari

komentara