Ljepota

Luksuzni način života – Bezobrazno bogata: Upoznajte Kirsti, najbogatiju ženu u Velikoj Britaniji (FOTO)

Napisao admin

Kirsti Bertareli (44) je najbogatija žena u Velikoj Britaniji. Ovoj multimijarderki tamo zavide mnogi zbog luksuznog života kojim živi. Ona je toliko bogata da ima više novca nego autorka „Harija Potera“ i sama britanska kraljica zajedno.


Kirsti Bertareli (Foto: kurir)

Kirstino bogatstvo se procenjuje na 9,75 milijardi funti (14,5 milijardi dolara).

Kao tinejdžerka ona je bila mis Velike Britanije, bavila se pisanjem pjesama u svojim dvadesetim godinama, a u tridesetim je postala žena i majka troje dece udavši se za najbogatijeg Švajcarca, Ernesta Bertarelija, koji je svoju porodičnu farmaceutsku kompaniju „Serono“ prodao 2007. godine za 9 milijadi funti.

Sada ova dama pokušava da osvoji svijet svojim pjevanjem. Ona je već nastupala sa Mikom Haknelom iz grupe „Simpli red“, a pjevala je i za princa i princezu Monaka.

Kirsti je rođena u bogatoj porodici: njen otac i njeni ujaci bili su među najvažnijim proizvođačima keramike sa svojom firmom „Churcill China“.

– Kao dijete, imala sam mnogo mogućnosti: jahanje, tenis. Učeni smo pravim vrijednostima, a za praznike smo radili u očevoj fabrici. To nas je naučilo da ostanemo na zemlji – kaže ona.

Na njenom sajtu piše da ju je majka ohrabrivala da piše pjesmice, a kasnije je počela da piše i pjesme koje je želela da otpjeva.

Sa 17 godina počela je da radi za modnu agenciju u Mančesteru, a to ju je i dovelo do takmičenja za mis Velike Britanije. Na njemu je pobedila 1988, a na takmičenju za mis sveta bila je druga pratilja. To joj je otvorilo i vrata muzičke industrije, pa je počela profesionalno da se bavi pisanjem pesama.

Svog muža, Ernesta Bertarelija, upoznala je kada je imala 26 godina, 1997. godine na večeri u vili na Sardiniji.

– Mnoge devojke su željele da budu s njim, ali mislim da ga je moja svježina najviše privukla meni – kaže ona.

Njih dvoje su se vjenčali 2000. godine, a iste te godine njen singl „Black Coffee“, koji je napisala za popularni britanski bend „All Saints“, popeo se na prvo mjesto na listi hitova.

Sada ima troje djece:  Kjaru (13), Falka (9) i Alcea (7). Bez obzira na sav luksuz koji im je dostupan, ona i njen muž na prvo mesto stavljaju decu.

– Ernesto i ja smo uvek kod kuće, odgajamo decu. Svakog jutra spremamo doručak za njih – kaže Kirsti.

 Iako je najvećim dijelom zbog bogatstva svog muža postala najbogatija žena u Velikoj Britaniji, ona se ne oslanja samo na njegovo bogatstvo.

– Za ženino samopouzdanje i samopoštovanje bitno je da zarađuje i da vjeruje u sebe – objašnjava ona.

Prvi album izdala je 2010. godine i on se na listi najprodavanijih albuma u Švajcarskoj našao na 20. mestu. U julu iste godine pjevala je sa „Simpli redom“, a 2011. pevala je princezi i princu od Monaka.

Ali bez obzira na njen bogat i luksuzan način života, ona svoju djecu uči da budu skromna. Ona voli da kuha, redovno vježba i ide na egzotične destinacije na odmor, ali su joj djeca uvek na prvom mestu, a kako na njenom sajtu piše, „najveća inspiracija joj je njen muž“.

kurir.rs

Komentari

komentara