Ljepota

Beauty rutina – Najbolji trikovi za savršene obrve

Napisao admin

U posljednjih nekoliko godina čupanje i iscrtavanje obrva pretvorilo se u pravu znanost, a ako si ti jedna od onih žena koje stalno muče muku s obrvama, donosimo nekoliko trikova koji će ti olakšati beauty rutinu.


Iscrtavanje obrva (Foto: arhiva)

1. Želiš li gušće obrve, nabavi ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje poznato je po tome što potiče rast dlaka pa se često koristi na trepavicama, obrvama pa čak i tjemenu. Utrljaj ga u obrve nakon čišćenja lica, najbolje prije spavanja ili preko vikenda.

 

2. Naglasi luk highlighterom

Želiš li dodatno naglasiti obrve, iznad najviše točke nanesi malo highlightera koji će privući svjetlost i obrvama dati savršen izgled.

 

3. Lažiraj savršen ugao

Ako nisi zadovoljna oblikom svojih obrva, posluži se ovim malim trikom. Kad definiraš obrve olovkom ili sjenilom, manje boje nanesi na krajeve, a najviše na najviši dio luka kako bi ga istaknula. Naravno, sve dobro počešljaj kako bi dobila prirodan izgled.

 

4. Fiksiraj lakom za kosu

Ni u kom slučaju lak za kosu nemoj špricati direktno na obrve!! Lak je odličan fiksator, no ne smije doći u oči. Njime pošpricaj četkicu za obrve ili čistu četkicu maskare i lagano zagladi obrve. Cijeli će dan stajati na mjestu.

 

5. Nauči pravilno iscrtavati obrve

Želiš li lijepe obrve koje izgledaju prirodno, nemoj se s olovkom ponašati kao s bojicom. Ispunjavaj obrve okomitim potezima, kao da crtaš dlačice, a zatim sve ublaži češljićem ili sjenilom. 

index.hr

Komentari

komentara