Ljepota

Prirodnim metodama – 7 pravila uz koja ćete se zauvijek riješiti mirisa znoja

Napisao admin

Ljeto je vrijeme kad se pojačano znojimo, a vrućina i vlaga ispod pazuha neke dovode do ruba ludila zbog neugodnog mirisa koji ponekad zahtjeva i pranje nekoliko puta dnevno. Evo nekoliko savjeta kako doskočiti neželjenom mirisu, što učiniti kad je već gotovo, te kojim ga prirodnim metodama možete spriječiti.


Znoj (Foto: Arhiva)

Neugodan miris ispod pazuha posljedica je stvaranja bakterija. Znoj u kombinaciji s vrućninom stvara idealnu podlogu za razvoj bakterija, koje uzrokuju neugodan miris. I to baš u nezgodnom trenutku.

1. Svakodnevno tuširanje je obvezno. Nakon pranja važno je dobro posušiti područje ispod pazuha jer bakterije vole kombinaciju topline i vlage. Koristite suh i čist ručnik.

2. Nosite odjeću od prirodnih materijala, kao što je pamuk ili lan, u kojima koža diše.

3. Izbjegavajte jako začinjenu kranu i klonite se stresa. Naime, kad ste u stresu, pod pazuhom će se puno brže razmnožavati bakterije.

4. Redovito uklanjajte dlačice ispod pazuha – tako će biti i manje neugodnih mirisa.

5. Kod jako vrućih ljetnih dana, pojačanog znojenja i neugodnih mirisa, možete oprati područje ispod pazuha više puta dnevno, čak i kad ste u velikoj žurbi ili čak u javnom WC-u.

Zavrnite rukave ako ne nosite majicu bez rukava i na majicu sa svake strane zakačite papirnati ubrus ili maramice kako vam se odjeća ne bi smočila. Na brizinu operite sapunom pazuhe i miris u trenutku nestaje.

6. Ukoliko ste cijeli dan u žurbi i stresu, a za pola sata trebate stići na druženje s priajteljicama ili sa svojim dragim, zavirite u svoju torbicu – imate li vlažnu maramicu za čišćenje ruku (idealno antibakterijsku), baby maramicu ili makar vlažnu maramicu za odstranjivanje šminke? Iskoristite nešto od toga za instant osvježenje i rješavanje neugodnog mirisa pod pazuhom.

Nemate li vlažne maramice, možda imate tekućinu za pranje ruku i obične maramice? I to će ukloniti bakterije.

7. Jedno od najpoznatijih domaćih sredstava za borbu protiv neugodnog mirisa pod pazuhom je – soda bikarbona. Možete je kupiti u bilo kojem dućanu za nekoliko kuna u maloj posudici (koju možete nositi i u torbici). Dodajte prstohvat sode bikarbone u malo vode ili na vlažne prste i nanesite ispod pazuha.

Ako ste isprobali sve moguće, a ni dalje se ne možete riješiti neugodnog mirisa ispod pazuha, potražite liječničku pomoć – provjerite je li sve u redu s vašim bubrezima i jetrom.

zadovoljna.hr

Komentari

komentara