Ljepota

Jednostavna i vrlo elegantna – Napravite sokna-punđu!

Napisao admin

Ako vam se na prvi pogled čini da je ovakvu frizuru teško napraviti ili da je za nju potrebno imati gustu kosu, grešite, neophodno jedino da kosa bude duga.


Sokna-punđa (Foto: Zenskikutak)

Sve više muzičkih i glumačkih zvezda, među kojima počasno mjesto ima Dženifer Lopes, na važnim događajima pojavljuju se sa ogromnim, retro punđama.

One uvijek izgledaju glamurozno, i prizivaju u sjećanje neka srećnija i romantičnija vremena.

Ako vam se na prvi pogled čini da je ovakvu frizuru teško napraviti ili da je za nju potrebno imati gustu kosu, obradovaće vas činjenica da je neophodno jedino da kosa bude duga.

Ovakvu, takozvanu “sokna-punđu”, nemojte da pravite dok vam je kosa svježe oprana. Najbolje je tek poslije drugog ili trećeg dana, jer tada nije toliko svilenkasta i lakše se pravi. Ukoliko ipak želite da je napravite kada je sasvim čista, onda je ukrotite lakom za kosu.

Prvo kosu zavežite u visok konjski rep, pa rep razbarušite četkom ili energično provlačeći prste kroz njega.

Sada na red dolazi ono zbog čega ova punđa ima neobičan i pomalo smiješan naziv – sokna. Uzmite jednu staru soknu (po mogućstvu u boji koja je što približnija nijansi vaše kose), isjecite joj dio gdje dolaze prsti, pa je urolajte tako da dobije formu velike krofne sa rupom u sredini.

Kroz nju provucite kosu, ali neka ostane na samom kraju repa. Krajeve kose umotajte oko “krofne” i počnite pažljivo da uvrćete soknu nadole. Sa svakim centimetrom uvrtanja sokne, umotavajte kosu oko nje. Radite to sve dok ne dođete do tjemena.

Na kraju, punđu možete da učvrstite šnalicama i da je naprskate lakom. Ali, kako je ona veoma čvrsta i postojana, to vam vjerovatno neće biti potrebno.

novosti.rs

Komentari

komentara