Ljepota

Za kosu, kožu, zdravlje – Limunom do ljepote!

Napisao admin

Nemate vremena ili novca za odlazak kod kozmetičara? Pogledajte nekoliko jednostavnih recepata za njegu od limuna.


Limun (Foto:Cure.ba)

Limun izbjeljuje fleke na koži, smiruje upalne procese, odlično skuplja pore i sjajan je učvršćivač za kosu. Jedinstven miris limunovog ulja čini ga nezamjenljivim u mješavinama za aromaterapiju. Lepa Mastilović, kozmetičarka, priredila je samo za vas brze i jeftine recepte za njegu od citrusa.

PILING ZA LAKTOVE I PETE

Polutke iscijeđenog limuna stavite u frižider, pa kad se dobro ohlade u njih sipajte po kašičicu kristal šećera. Time istrljajte laktove i pete bar jednom nedjeljno i postaće bijeli i nježni. Poslije pilinga utrljajte hranljivu kremu.

MASKA ZA SUHU KOŽU

Umutite jedno žumance sa kašičicom maslinovog ulja, pa dodajte kašičicu limunovog soka. Ovo namažite na čistu i pilingom pripremljenu kožu. Držite oko pola sata, a zatim masirajte lice pod maskom kružnim pokretima desetak minuta, dok ne osjetite toplotu na koži. Isperite mlakom vodom i stavite hidrantnu ili hranljivu kremu.

MASKA ZA MASNU KOŽU

Pomiješajte plavu glinu sa sokom od pola limuna i pola pomorandže. Mutite drvenom kašikom ili rukom dok ne dobijete glatku pastu i odmah namažite. Da se maska ne bi odmah stegla i da bi bolje djelovala, stavite preko foliju prvih 20 minuta, a nakon toga je skinite. Poslije pola sata masku sperite mlakom vodom, a zatim se umijte hladnom. Kremu nemojte stavljati odmah ako vas koža ne zateže.

PROTIV PROŠIRENIH PORA

Koža sa proširenim porama obično je masna i sija se, pa se i šminka na njoj topi i razliva. Limunov sok je sjajan za to. Čistu kožu istrljajte gazom namočenom prvo u vodu, a potom u čist limunov sok. Gruba struktura gaze bolje čisti kožu od vate. Ovako će šminka bolje stajati i lice se neće cakliti.

zenskikutak.rs

Komentari

komentara