Ljepota

Iskoristite ovih par savjeta – Njega kože u hladnim danima

Napisao admin

Hladno je i vrijeme je da počnemo razmišljati o zaštiti i njezi naše kože.


Zimsko lice (Foto: Cure.ba)

Vjetar je jedan od glavnih faktora oštećene kože, ona se suši i puca, a najugroženije su usne i ruke te osjetljivo područje oko očiju. Zimski uvjeti zahtijevaju posebnu njegu.

Bitno je paziti na prehranu i unos vitamina radi poboljšanja općeg stanja organizma te jačanja imuniteta.

Što će pomoći?

Ispucale usne jednom tjedno prije spavanja nježno izmasirajte četkicom za zube ili laganim pilingom, a nakon toga ih namažite kremom. Prije izlaska iz kuće, zaštitite ih balzamom za usne.

Koristite dnevnu hranjivu kremu. Postoje posebne kreme za hladne i vjetrovite dane, ali bilo koja hranjiva održati će kožu vlažnom i čvrstom.

Prije izlaska namažite lice kremom sa zaštitnim faktorom koji, osim od sunca, štiti i od vjetra.

Hladni vremenski uvjeti zahtijevaju veću konzumaciju tekućine, a preporučuje se zeleni čaj. Vlažna koža je otpornija na vanjske utjecaje. Zaštite ruke i vrat odjećom.

Što trebate izbjegavati?

Izbjegavajte preparate za čišćenje kože koji sadrže alkohol i parfeme. Najbolje je koristiti blage proizvode, pH neutralne gelove ili losione za pranje.

Ne provodite vrijeme u zadimljenim prostorijama, izbjegavajte tople kupke i tuširanje vrućom vodom. Dim i vruća voda iritiraju kožu oštećenu vjetrom. Nakon kupanja ili tuširanja, obavezno se treba namazati kremom koja u sebi ima dovoljno masnih komponenti.

Prehrana treba biti raznovrsna, sa dovoljno povrća i voća, da bi tijelo, a samim tim i koža, dobilo dovoljne količine vitamina, minerala i ostalih neophodnih supstanci. Integralne žitarice, nemasni mliječni proizvodi i riba odlični su za zdravlje kože .

ordinacija.hr

Komentari

komentara