Ljepota

Zadovoljni svojim izgledom – Jutarnji savjeti za njegu kože

Napisao admin

Sigurno vam se dešavalo da ne izgledate baš najbolje, svako jutro kada se probudite? To je sasvim prirodno, pa ćete se nekada probuditi zadovoljni, a nekada nezadovoljni vašim izgledom. Međutim, postoje određene kozmetičke usluge koje trebate poduzeti, kako bi ujutru izgledali lijepo i svježe.


Umivanje (foto: cure.ba)

Pranje.

Osnovno pravilo za svaku ženu je da opere lice svaku noć prije spavanja. Ova rutina će biti korisna za vas, jer neće ostati šminke na vašem licu. Kada se probudite, operite lice s običnom toplom vodom i obrišite suhom krpicom. Očistite područja ispod očijum u blizini vašeg nosa koristeći blaznicu.

Napravite piling.

Jedan od najboljih jutarnjih savjeta za njegu kože je da uradite piling kože nakon što operete lice s čistom toplom vodom. To će ostaviti kožu mekom i glatkom.

Toniranje.

Neki od vas možda misle da je za toniranje potrebno puno vremena. Međutim, jutarnje toniranje vašeg lice će vam pomoći da izgleda svježe i vitalno. Koristite toner koji ne sadrži alkohol.

Namažite.

Ako želite imati meku i podatnu kožu cijeli dan, morate vašu kožu redovno mazati. U jutarnjim satima stavite laganu kremu na vaše lice, te nježno umasirajte kremu u kožu.

Riješite se natečenih očiju.

Jedan od najboljih načina da se oslobodite od natečenih očiju u jutarnjim satima, jeste da stavite hladne vrećice čaja na kapke. Ostavite na očima 5 minuta i umijte lice.

Hidratacija.

Pitka voda će vam pomoći da zadržate kožu hidratiziranom. Ako pijete tri čaše vode čim se probudite to će vam dati puno energije za taj dan.

ljepota.ba

Komentari

komentara