Ljepota

Najčudesniji prašak – 5 trikova za ljepotu sa sodom bikarbonom

Napisao admin

Neki naučnici tvrde da soda bikarbona može ukloniti uranijumski talog sa odjeće, a pojedini doktori da je ovaj prašak najbolji borac protiv raka. Pa kako onda poreći da je soda bikarbona najčudesniji prašak?


Soda bikarbona (Foto: cure.ba)

Svima je lako dostupna, nije opasna po čovjeka i jeftina je. Pored toga što je majstor za čišćenje, ovaj svemogući prašak može biti vaš tajni sastojak za ljepotu.

Maska za lice
U blenderu pomiješajte 1 kašiku sode bikarbone, dvije kašike zobene kaše i malo meda. Vode dodajete onoliko koliko vam je porebno da bi ste dobili gustu pastu. Smjesu nanesite na lice i ostavite da djeluje 10 minuta i nakon toga operite.

Protiv mitesera
Zlobne crne tačkice pobijedite sa ovim prirodnim trikom. Malo gela za umivanje pomješajte sa kašikom sode bikarbone i kašikom soli. Nanesite na suhu kožu sa blaznicom (recimo, na predio nosa), sačekajte 5 minuta i zbogom miteseri. Ipak, preporučujemo da ne ispitujete sadržaj blaznice.

Čišćenje lica
Stavite malo sode bikarbone na dlan, dodajte par kapljica vode i utrljate na lice. Nakon tog isperite. Pazite da vam smjesa ne uđe u oči, jer će vas peći.

Pedikura
U toplu vodu stavite 2 ili 3 kašike sode bikarbone i par kapi nekog esencijalnog ulja (pokušajte s lavandom, jer fenomenalno opušta). Stopala natapajte 15-tak minuta uz nježan piling.

Lažni ten
Kreme za samopotamnjivanje često ostavljaju ružne fleke na tijelu, posebno ako ih ne upotrebite pravilno. Da ne biste izgledali kao žirafa pozovite sodu bikarbonu u pomoć. Sok jednog svježeg limuna i par kašika “svemogućeg praška” i dobićete gustu pastu. Iskoristite je kao piling i istrljajte tijelo dok flekice ne nestanu.

haber.ba

Komentari

komentara