Ljepota

Četiri savjeta za lijepe i njegovane ruke

Napisao H. H.

Lijepe i njegovane ruke su san svake žene, a u nastavku vam donosimo savjete koji će vam pomoći

Kad razmišljamo o njezi kože, najčešće mislimo na svoje lice, ali osim njega, koža na rukama svakodnevno je najizloženiji dio tijela koji se često zanemaruje.

Da biste bili sigurni da pravilno brinete o rukama – od korištenja SPF-a do redovnog pilinga, donosimo vam četiri savjeta kojih se trebate držati.

Koristite zaštitni faktor

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno rješenje za njegu lica, rezultati dolaze za 7 dana!
Sponosored by MonadPlug
Svakodnevno nanošenje kreme za sunčanje presudno je u održavanju mladolikog izgleda ruku. To znači tijekom cijele godine, bez obzira je li sunčan ljetni dan ili puše hladni vjetar, obavezno nanesite SPF kremu.

Dnevna krema je must have

Osim svakodnevne zaštite od sunca, trebali biste koristiti i dnevnu hidratantnu kremu sa keramidima koju ćete nanijeti svako jutro.

Blagi piling svake sedmice

Da biste izbjegli pojavu bora na rukama i omogućili drugim proizvodima da se bolje upijaju koristite blage pilinge na rukama barem jednom sedmično, ali samo na površinski dio ruke,pišu Nezavisne

Koristite noćnu kremu

Uz dnevnu kremu, na rukama biste trebali koristiti i noćnu kremu. Birajte kremu sa sastojcima kao što su hijaluronska kiselina, emblica (prirodno sredstvo za osvjetljivanje kože za pomoć u korekciji staračkih pjega) i umirujući ekstrakti ili esencijalna ulja.

Komentari

komentara