Ljepota

Održite je mehkom i sjajnom – Suha kosa treba posebnu njegu!

Napisao admin

Poput različitih tipova kože tako i kosa može biti suha ili masna. Suha kosa je ona koja luči premalo loja. Iako mnoge žene žele da im je kosa masna već sljedećeg dana druga strana medalje je kosa kojoj nikada nije dosta vlage i masnoće. Masnoća na kosi ima zaštitnu funkciju tj. čuva kosu od vanjskih utjecaja i održava je mekom i sjajnom.


Kosa (Foto: cure.ba)

Kako suhoj kosi nedostaje prirodnog sebuma ona postaje krhka, lomljiva i bez sjaja, nalik slami. Razlog ovome može biti genetske prirode, ali jednako tako i loša briga za kosu ili njega krivim preparatima. Imajte na umu da ako bojite kosu na taj način isušujete vlasište. Obojena suha kosa treba intenzivnu njegu barem jednom tjedno.

Za uobičajenu njegu odaberite proizvode koji su specifično namjenjeni isključivo suhoj kosi i oni su uglavnom obogaćeni raznim hranjivim uljima, silikonima, aloe verom ili shea maslacem.

Nemojte nikako prati kosu svaki dan jer joj oduzimate dragocjene lipide i četkajte je što je češće moguće kako biste to malo masnoće koje sama proizvodi rasporedili ravnomjerno duž vlasi.

Koristite li sredstva za oblikovanje izbjegavajte ona koja sadrže alkohol jer će on dodatno isušiti vlas. Čak je i mamurluk posljedica dehidracije, pa ga stoga nemojte priuštiti svojoj i ovako žednoj kosi.

Vjerujemo da je volite iako vam zadaje probleme i da je volite oblikovati i poigravati se raznim frizurama, no ako namjeravate oblikovati kosu nekim pomagalom koje uključuje termičku energiju, poput figara ili pegle za kosu zaštitite je nekim preparatom koji će je čuvati od razornog utjecaja vrućine.

Posebno pripazite na suhu kosu na ljetovanju jer je ona iznimno sklona pucanju i slabljenju pod utjecajem vjetra, soli i sunca. Štitite je šeširom kada ste izložene direktnom suncu i nanesite preparate koji sadrže faktor za zaštitu od UV zraka i silikone koji će “zakrpati” eventualna oštećenja.

zanosna.com

Komentari

komentara