Ljepota

Bogata hranjiva maska – Maslinovo ulje spašava suhu kosu!

Napisao admin

Kako postoje razni tipovi kože tako postoje i razni tipovi kose.


Kosa (foto: blogspot)

Ako je vaša kosa suha vjerojatno vas mnoge djevojke i žene gledaju sa zavišću. Željele bi da kao i vi nemaju problem pretjeranog mašćenja kose zbog kojeg je ponekad potrebno prati je svakodnevno. No dok suha kosa ima tu prednost da dugo izgleda čisto, njena mana je da vlasište luči premalo sebuma i zbog toga često izgleda umorno i beživotno.

Čak i ako nije tretirana bojama za kosu može izgledati poput slame. Možda mislite da bi ljudi mogli pomisliti kako ste vi i Strašilo iz Čarobnjaka iz Oza blizanci.

No ne brinite, ako vam nisu dovoljni svi b0gati šamponi i balzami posebno namjenjeni vašem tipu kose imamo rješenje u obliku maske od dragocjenih prirodnih sastojaka. Ova bogata hranjiva maska popravit će situaciju u trenu. Nakon što kosa redovitim korištenjem maske vrati sjaj i bujnost ona će se jednostavno prestati upijati.

Bit će vam potrebni žumanjci, maslinovo ulje, med i rum. Dva žumanjka odvojite od bjelanjaka i izmješajte ih sa dvije žlice maslinova ulja. Ukoliko nemate maslinovog ulja pri ruci možete iskoristiti i bademovo ili ricinusovo ulje. Umiješajte još i dvije žlice ruma i zatim stavite i malo meda.

Smjesu koju ste dobili dobro izmješajte da se svi sastojci prožmu i nanesite na kosu, pritom najviše pažnje posvečujući vrhovima. Vrhovi su na vašoj glavi mnogo duže no ostatak kose i prošli su razne frizure i kozmetiče proizvode. Zaslužili su da njih najbogatije nahranite.

Kosu zatim smotajte u punđicu i prekrijte folijom na koju možete još staviti i vrući ručnik. Ovo učinite kada znate da imate nešto vremena jer masku možete ostaviti da stoji i nekoliko sati. Kada je vrijeme otkucalo isperite je prvo vodom i zatim kosu normalno operite šamponom i obilno nanesite regenerator.

Kosa će biti sjajna i nahranjena. Ovi sastojci iz frižidera i riznica odličan su izbor za njegu tijela. Prirodna kozmetika odličan je odabir za svaki tip kože stoga pokušajte što ćešće ubaciti ovakvo malo prirodno kozmetičko bogatstvo u njegu, kože, kose i tijela.

zanosna.com

Komentari

komentara