Ljepota

Brzo i jeftino – Kako se zauvijek riješiti tamnih podočnjaka

Napisao admin

Rijetko tko nikada nije imao problema s tamnim podočnjacima i kolutovima ispod očiju. Ako i vi muku mučite s tim problemom, a klasična šminka baš i ne pomaže, tamnih podočnjaka se riješite uz pomoć nekoliko brzih, jeftinih i učinkovitih trikova


Podočnjaci (foto: cure.ba)

Počnite jesti citruse
Vitamin C koji se u većoj količini nalazi u limunima i narančama te drugom citrusnom voću odlično i učinkovito briše tamne krugove oko očiju te smanjuje vrećice ispod donjih kapaka. Vitamin C jača kolagen, koji održava kožu čvrstom i elastično. Stoga, ako vas muče tamni krugovi oko očiju, posegnite za citrusima ili si pak napravite slasne limunade u koje možete dodati i drugo voće.

Redovito njegujte kožu
Trik u sprečavanju tamnih kolutova oko očiju je u svakodnevnom režimu njege kože. Ne preskačite nanošenje kreme za lice koja će koži vratiti vlagu i hranjive tvari te joj dati zdraviji i hidratiziraniji izgled. Nakon kreme prstom nanesite korektor na području ispod očiju koji će smanjiti tamne krugove te na kraju tanki sloj pudera u prahu kako biste postigli učinak savršenog tena.

Način nanošenja korektora
Prilikom nanošenja korektora poslužite se malim i vrlo praktičnim trikom. Naime, kako biste postigli najbolji rezultat korektor nanesite ispod očiju preko podočnjaka u obliku obrnutog trokuta; tako ćete najučinkovitije sakriti podočnjake, a licu dati sjaj i blistavost. Prilikom stavljanja korektora imajte na umu da veliku ulogu ne igra samo nijansa korektora, već i način nanošenja.

Posegnite za svjetlucavim puderom
Naravno, podočnjake učinkovito možete prikriti korektorom, no postoji još jedan odličan trik koji možete isprobati. Možete pokušati na područje ispod očiju staviti manju količinu pudera sa svjetlucavim česticama, no pripazite te odaberite onaj koji se lagano presijava jer previše svjetlucanja bi moglo imati sasvim suprotan efekt. Puder nanesite u tankom sloju preko korektora i nakon toga nanesite šminku na oči kao i inače.

Kofeinom smanjite otečenost očiju
Kofein je diuretik te gotovo odmah umiruje otečeni dio kože oko očiju te natečeno područje odmah izgleda čvršće i manje umorno. ako su vam oči otečene, na kapke stavite hladne i vlažne vrećice zelenog čaja ili pak područje oko očiju namažite kremom koja sadrži kofein

tportal

Komentari

komentara